kayseri sivas rekabeti

ankakusu
sizde bilirsin ki birbirine komsu iller arasinda dogal bir rekabet vardir. bilhassa ben kayserili olarak etrafimdan gordugum ve bildigim, ozellikle sivas ve yozgatla rekabet icinde oldugumuzdur.
eger bir kayseriliye sorsan ki yozgatli veya sivasli severmisin diye sana buyuk olasilikla olumsuz cevap verecektir... ama bir gercek vardir ki en hasir nesir olduklari insanlar sivasli veya yozgatlidir... veya baska birilieri onlar hakkinda olumsuz konustugunda, ki ucu genelde kayserililerede batmaktadir, onlari koruyacaklardir.
simdi sivasa gelince... is birazda siyasidir. bundan yanilmiyorsam 30-40 sene once bir kayseri-sivas macinda 40 kisi hayatini kaybetmistir(seyirciler ice dogru acilan demir kapilar yuzunden sikisip can verdiler) bu mactan once yine sivas ve kayseri takimlarinin maclarinde bir takim olaylar meydana gelmisti.
sizde biliyorsunuzdur ki kayseri cok muhafazakar bir sehir.(kayseri insani asla yobaz degildir!!) sivas kayseriye oranla daha progresiftir. tabi iki il arasinda birazda dini motifler araya girmektedir. sivasta alevi vatandasimiz coktur. bunlarin coguda solcudur. yani sivas, kayseri insanin politik acidan biraz ziddidir.(gerci sivasta yobaz bir hayli coktur... sivas katliaminda goruldu)
ayrica kayserililer sivasin ekonomisini kontrol etmektedirler. sivas esnafin onemli bir kismi aslen kayserilidir. bunlarin toplami bu iki il arasindaki rekabeti koruklemektedirler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol