kayseri derbisi

ankakusu
kayserispor ve kayseri erciyesspor arasinda gecen maclar. lakin hic ama hic baska derbilere benzemez cunku tribunlerde oturanlar her iki takimida tutmaktadir.
iki takiminda aslinda taraftari yoktur fakat 40000 kisilik stadi dolduracak kadar cekirdek citen seyircisi vardir.
ha bu sezon tarafatar olma yolunda buyuk adimlar atmislardir fakat hala buyuk bir bolumu seyircidir tribunlerdeki insanlarin.
ankakusu
sordum soruşturdum, konuyla uzaktan yakından ilgilenen herkese; hatta bu işlere, cümle allâmeye taş çıkartacak denli vakıf olan mahalle kasabımıza dahi danıştım. gelin görün ki, hâlâ, bizim galatasaray-fenerbahçe derbisini kim dünyanın üçüncü derbisi seçmiş, neye göre seçmiş çözemedim. güzellik yarışması da değil ki bu, derbinin nesini üçüncü seçersin. bana sorarsanız dünyanın en büyük derbisi, kayserispor-kayseri erciyesspor derbisidir meselâ. gözlerimizi yaşartan, gönüllerimizi fetheden bir dayanışma örneği sergileyen bu iki takımdan hangisi birinci lige çıkarsa, kayserispor o oluyor biliyorsunuz. taraftar profilleri de aşağı yukarı aynı. profesyonel yöneticiden sonra, endüstriyel futbola ‘profesyonel taraftar’ kavramı da duhul edecekse; bu efsanevî kayseri derbisi sayesinde olacak.(...)

http://www.verkac.org/?p=596
angelus
aklıma ilk etapta "kayseri pastırması"nı getirmiş olan başlıktır. ama başlığın özüne dönersek hakikaten kaliteli olmaktadır bu derbi, kavgasız gürültüsüz, efendice.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol