doktora giderken bayramlıklarıni giymek

agire jiyan
doktor amca/ teyze beni sevsin o zaman canim daha az yanar belki’den hareketle, doktora giden ufakligin $irin gorunmek adina en guzel elbiselerini giyinmesi durumu.
agire jiyan
efendim bundan yillar oncesi, ben de doktora hep boyle giderdim -bayramliklarim uzerimde.

ama iclerinden birisi cok ilgincti, hemen payla$ayim. hala tam uslandigim soylenemez ama ben kucukken cok yaramazdim. ya$ 4, gunlerden bir gun ne yaptigimi hatirlamiyorum ama kolumu feci incitmi$im, inim inim geziyorum evde, kimse beni takmiyo ipine, agla agiré agla cocugum acilirsin.

anne kolum aciyoo diyom, opeyim de gecsin diyo(dudaklarin efsunlu mu bre kadin)
babama gidiyom, bi$e olmaz benim aslan kizima diyo(olmaz tabi, ama ben de insanim)

neyse efendim ben ortalikta agliyorum zirliyorum bana bakan yok, anneannem aciyo en sonunda gel bakim diyo sicak suyla ovuyo sonra, ama normal su degil; sabunlu bu. lann anneanne git i$ine allasen ya, kirildi benim kolum suyla muyla olmaz kirildi hem de birinci dereceden fleksiyon falan hak getire. diyorum ama inandiramiyorum kimseyi.

en sonunda dayanamiyolar dirdirima, tamam diyo babam hazirlan gidelim. i$te bu hazirlan kismi onemli benim icin, giyiyorum bayramliklarimi, geciriyorum ayagima kirmizi pabuclarimi, annem tariyo saclarimi, bir o yana bir bu yana ayiriyoruz, e bakiyorum cok cici olmu$um doktor amca yapmaz bana bi$e, hem belki oglu da vardir.

neyse efendim, biniyoruz murat 131’imize, gidiyoruz doktora hastayim ya torpilim de var on koltuga bile oturuyorum. en sonunda ula$iyoruz hastaneye, benim ifade kaymi$, bakiyo doktor amca ne oldu diye soruyo, kirildi diyorum, 3 gun evde kirik kirik gezdim. derken tamam diyor doktor amca, aliyo eline e$egin zki kadar igneyi, lan hesapta bu yoktu, bayramliklarimizi giydik te geldik, hani acitmak yoktu lan. ehee kem kum, felegimi $a$iyorum, babamim bacagini sıkıyorum kirik olan kolumla. “baaabaa gidelim” desem de olmuyo, dur kizim baksin doktor amca. neyse efendim can havliyle ba$liyorum kirik olan kolumu oynatmaya, yok benim bi$eyim diyorum gecti doktor amca, haha bakin hicbir $eyim yok diye kolumu sallaya sallaya cikiyoruz babamla doktor guluyo, seviyo beni $eytan tuyu var uzerimde.
bu kez murat 131’in arka koltuguna atiyor babam beni, sucluyum ya cikmiyor sesim.
-hani aciyordu kolun
-ekiekiekieki
-hasbin allaaa
-ekiekiekieki dondurma alsana bana
-$imarma hemen, neli olsun
-cilekli, ekikeiekiekieiki
ve olaylar geli$iyor, bir daha doktora giderken bayramliklarimi giymiyorum, aldim ben dersimi, olmuyormu$ oyle, yemiyorlarmi$ doktorlar bu numarayi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol