tayyibe gulek

firambogaz
1968 yılında adana’da doğdu. babası türk siyasi tarihinin renkli simalarından kasım gülek’ti. tayyibe gülek doğduğunda kasım gülek 58 yaşındaydı ve ilk kez baba oluyordu

tayyibe gülek, politika dünyasından bir çok önemli ismin girip çıktığı, memleket meselelerinin konuşulduğu bir ev ortamında büyüdü. ilkokulu ankara’da bitirdikten sonra amerika’ya gitti. liseyi new york trinity okulu’nda bitirdi. 1987 yılında harvard üniversitesi ekonomi bölümü’ne girdi. lisans üstü eğitimini london school of economics’te 1991-92 yıllarında yaptı. 1996 yılında belçika’da avrupa birliği kursuna katıldı. 1994 yılında başbakanlıkta danışman olarak göreve başladı. 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdüğü görevi sırasında, bakü- ceyhan boru hattı, ekonomi koordinasyonu, avrupa birliği koordinasyonu, güneydoğu anadolu kalkınma projesi ve devlette toplam kalite yönetiminin uygulanması konularında çalıştı. 1996 yılında murat birsel ile evlendi ve bu evlilik bir süre sonra bitti.
18 nisan 1999 seçimlerinde dsp listesinden adana milletvekili olarak tbmm’ye girdi.
12 temmuz 2002 tarihinde devlet bakanı olarak atandı.

ayşe kulinin adı aylin romanında ismine sık olarak rastlanmaktadır.çünki kendisi aylin radomisli catesin ablasının kızıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol