ron weasley

angelus
1 mart 1980 doğumludur. uzun boylu, zayıf, leylek bacaklı, çilli, sivri burunlu ve elleriyle ayakları kocamandır. ayrıca boyu da çok uzundur. gryffindor binası’ndan ve harry potter’ın en yakın arkadaşıdır. ron’un beş erkek , bir kız kardeşi vardır. babası sihir bakanlığı’nda çalışmaktadır. hayata olumlu bakan biridir. fakat fakir olmaktan ötürü de biraz hayal kırıklığı yaşar. altı kardeşi olan ron her zaman büyüklerinin eskilerini kullanır ve herhangi bir konuda ilk olması mümkün değildir. bill weasley’nin cübbesini, charlie weasley’nin eski asasını ve percy weasley’nin eski faresini kullanır ve sahip olduğu şeyler hep ikinci eldir.

minerva mcgonagall’ın felsefe taşı için yaptığı satranç büyüsünü bozmuş, harry’nin bu aşamayı geçmesine yardımcı olmuştur. harry ile birlikte çeşitli olaylara karışırlar. bazen birbirleriyle konuşmazlar fakat yine de harry’nin en sadık arkadaşı ve yardımcısıdır. şimdilik kavga ve alaycılık aşamasında olsalar da, ileride hermione ile gelişecek romantik bir ilişkinin başlangıcındadır. ron’un ağabeyleri percy, bill, ve charlie hogwarts’tan mezun olmuşlardır. fred ve george ise ikizdir ve hala okuldadır. en küçük kardeş olan ginny weasley de hogwarts’taki ikinci yıllarında okula başlar.

ron üç yaşındayken fred oyuncak ayısını kocaman iğrenç bir örümceğe dönüştürmüştü. çünkü ron fred’in oyuncak süpürgesini kırmıştı. oyuncak ayısına sarılmaya kalktığı zaman bir sürü örümcek bacağına dolanmıştır ve bu yüzden ron örümceklerden hoşlanmaz. fakat ölü olduklar zaman rahatsızlık duymaz.

5.sınıfta iken hermione granger`e aşık olmuştur. buna rağmen 6.sınıfta levander brown’la güzel bir ilişki yaşamış fakat hermione’den de vazgeçememiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol