sakın olmak

ithilquessir
sozlukte yazarlarin, moderatorlerin, gammazlarin noktasindan virgulune herkesin birbirinin uzerine cullanmadan once icinden gecmesi gereken bir surectir. sinirlerinize basan sey ne olursa olsun bunun cozumu asla agizdan salyalar sacarak entry girmek, birbirlerine laf yetistirmeye calismak, houston’dan sarbonlu mesajlar gondermek degildir. ilk once sakin olunur. hatta tercihen bir bilgisayar kapatilir, bir balkona cikilir, kafa temizlenir.

bazi tartismalar tabii ki olur, cok seslilik iyi bir seydir, okunan her yazi birebir ustune alinilmamalidir. zaten bu sozluk icinde normal sartlarda kimsenin kimseye hakaret edip de yanina kalmasi gibi bir sey mevcut degildir. ha gercekten birebir kisinin sahsiyla ilgili bir soylem varsa sakin kafayla bilgisayarinin basina geri donen bilgicin vicdani zaten gerekli mercilere durumu ileticek, sorun mahalle kavgasina donmeden sonuclanicaktir.

sakin olmak iyi bir seydir.
ithilquessir
sozlukteki politik, sosyal ve teolojik uyanisin gun sonunda dusunme yetenegi sergileyen yazarlarimiza mal olmamasi icin elden birakilmamasi gereken erdem.
ithilquessir
nefes almak. nefes vermek. bir anda kendine gelmek. baska kullanicilarin sinirlerini bozmasina izin vermemek. kavga etmemek. akilli uslu entry girmek. keskin sirke kupune zararli olmak. beyaz adam catal dilli. ugh!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol