başlamak bitirmenin yarısıdir

independence
"hele sen bir ba$la, ba$ladiktan sonra nasil olsa bitirirsin seni gidi afacan!" $eklinde salak bir motivasyon cumlesidir ki kulliyen yalandir.misal ben tuvalete gitmek uzere niyetlenip ayaklanip ilk seferde bir kere bile olsun gidebilmi$ligim yoktur u$engeclikten.hep ertelemi$imdir.
apple
kesinlikle doğrudur. örneğin, yemek yapmanız gerekir, mutfağa gidene kadar binbir naz edersiniz kendi kendinize, oysa mutfağa girip yiyecekleri yıkamaya başladığınız anda o üşendiğiniz yemeği pişirmenin aslında ne kadar basit olduğunu anlarsınız. 15 dakika içinde sofrayı bile kurmuş olabilirsiniz.

zayıflamayı düşünüyorsunuzdur, diyet yapmaya başladan önce "ben aç kalamam", "kan şekerim düşüyor" gibi abuk subuk laflar edersiniz. oysa diyet yapmaya başlayıp 1. günü atlattığınızda emeğiniz boşa gitmesin diye devamını getirir, bir süre sonra da kilo vermeye başlarsınız.

ya da belki de ben fazla iradeliyim.
schumi
kesinlikle yanlıştır. örneğin sınavlar için ders çalışmanız gerekmektedir. başta hiç canınız istemez, kitaplara bakmak dahi istemezsiniz. sonra birdenbire başlamak bitirmenin yarısıdır lan bi başlayalım bakalım hadi bismillah dersiniz. kitapları bi gazla koyarsınız masanın üstüne daha ilk sayfayı açmanızla kapatmanız bir olur. canınız sıkılır, ruhunuz bunalır, daralırsınız, üst üste sigara yakarsınız, ı ıh.. olmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol