kadir cangizbay

oktuys
gazi universitesinde hocalik yapmakta olan sosyolog. ben onu birgundeki yazilarindan takip ediyorum. sali gunleri yaziyor, ilk actigim sayfa onunki oluyor. bir ara yazmayi birakmisti, posta atamadim. tekrar basladi, sevincimden havalara uctum. ama yine elim ermedi, yazamadim.icimde "dede" demek istegini uyandiran, sabaha kadar anlatsa bikmadan dinleyecegim, beyninin isleyis bicimine hayran oldugum "insan".
nickimi kaybettim kenan ilinde
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=206393

kendisine yapılan saldırılardan sonra iletişim fakültesinde derse girmeme kararı almış profesör.atilla yayla ile atışmalarıyla ünlüdür.ayrıca rivayete göre sınavlarda sosyolojinin babası kimdir diye sorup,şıklardan birine kendi ismini yazmış.bitmedi...çünkü sorunun doğru cevabını da bu şık olarak kabul etmiş.hiç dersine girmedim ama böyle eğlenceli bir hocam olmasını çok isterdim.dilerim yapılan saldırı kendisini yıldırmaz ve derslerine devam eder.
alexis will survive
sayın ve sevgili hocam. sosyoloji dersini ikinici seferde geçsem de sevdiğim hocalarımdan. (bkz: birgün) gazetesinde de yazıları çıkar. arabasının lastiklerini patlatanların, okula bisikletle geldiğini bilmemeleri ilginç bir not. ayrıca solcu kimliğiyle tanınsa da , küçük burjuva kimliğinin arkasına gizlenmiş özgürlük gayesi onu sola sadece yakın tutar, solcu yapmaz. tam bir fransız hayranıdır, 68 kuşağı öğrencilerindendir. derste kendisi sürekli sigara içer,kül tablası ise deniz kıyısından alınmış içi oyuk taşlardandır. öğrencilerinin derste sigara içmesine izin vermez.okuldaki odası sürekli şarap kokar.
okuldaki araba park yeri yüzünden asistanlardan birini basket sahalarının önünde gözümüzün önünde haşlamıştır, camdan ’orda dur gelip senin ağzını sikicem’ nidaları eşliğinde. eğlenceli bir insandır, kendini sevdiren hocalarımızdandır. (bkz: aziz konukman)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol