bilkent hukuk öğrencilerinin duyarliligi

xerxes
ogrencisi oldugum bilkent universitesinde yasanan ilginc ve guzel bir hadise. evvela haberi okuyalim. onden buyrun:

almanya’dan bilkent’te ders vermek icin gelen prof. majer ilk dersinde ’kurdistan’ adiyla harita acinca tepki topladi. alman hoca baskilara dayanamadi.

alman profesor diemut majer, bilkent universitesi hukuk fakultesi’ndeki ilk dersinde turkiye’nin dogusunu ’kurdistan’ olarak gosteren harita ile ders yapmaya kalkinca ortalik karisti.

’devlet teorisi’ dersi vermek uzere almanya’dan gelen prof. majer gecen hafta ilk dersinde, avrupa hukukunda devletlerin olusumlarini anlattiktan sonra, tahtaya turkiye’nin dogusunu ’kurdistan’ olarak gosteren bir harita asti. bunun uzerine ogrencilerden biri "bu gunumuz haritasi mi?" diye sordu.

majer, "evet. almanya’daki haritalarda bu bolge kurtler’e ait gorunuyor. bu haritayi da almanya’dan getirdim" karsiligini verdi. ogrenciler ise haritanin derste kullanilmasi halinde sinifi terk edeceklerini soylediler. alman hoca, daha sonra haritayi kaldirdi.

"ab’ye girmeniz zor"

kizgin ogrencilerin olayi aktardiklari dekan prof. dr. turgut tan sorusturma baslatti. prof. majer, ikinci dersine gelen birkac ogrenciye, "siz bu gercegi kabul etmediginiz surece ab’ye girmeniz zor" dedi. ardindan ayni gun ’iletisim kopuklugu’nu gerekce gostererek istifasini istedi ve almanya’ya geri dondu. alman hocayla ilgili sorusturmayi yuruten rektor yardimcisi prof. dr. kursat aydogan, hassas davrandiklari icin ogrencilere tesekkur etti.

yorumum:

goruldugu gibi bu hoca, bu sebepten dolayi kovulmustur. almanya ve avrupa birligi pkk’ya acikca destek vermektedir. gormeyen gozler, satilmis, devsirilmis ruhlar gorsun artik.

bir bilkent univeristesi ogrencisi olarak, hukuk fakultesindeki arkadaslarimi gosterdikleri duyarliliktan oturu tesekkur ediyorum.

haberin orijinal halini okumak isteyenler su linke bakabilirler:

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol