raptiye rap rap

pollux anwor
sarki sozlerinide verelim tam olsun

hanimini huppen
dezigi banna rap rap
kefeste tayyus
ille de kitmir rap rap
alavere dalavere
kim ala da kim vere rap rap
koseleri moseleri
don baba donelim rap rap
raptiye rap rap
zaptiye zap zap
n’aber nitekim
gene geldi sapka
rap rap
ben sana hayran
sen cama tirman
yok icmeye bir sise bile ayran
nene gerek senin taht-i revan
maasla girtlak
girtlak girtlaga rap rap
birde kitap okuyor
bakin su catlaga rap rap
liberal miberal
mali kap gotur al rap rap
eriyor liralar
mark kap dolar al rap rap
bul bir kasalot tornigi
islet rap rap
bir koy uc al
ucunude beslet rap rap
raptiye rap rap
zaptiye zap zap rap rap
n’aber nitekim
gene geldi sapka rap rap
uf baba bu ne be
fotograf makinesi u a u a u a
lambada markasi
ben sana hayran
sen cama tirman
sarkiyi burada
yasaklasaktami saklasak
oh george
sarkiyi yoksa
yasaklasaktami saklasak
oh george

soz - cem karaca
muzik - cahit berkay
223 43 34
ferman’in

"ben sana hayran
sen cama tırman
yok içmeye bir şişe bile ayran
nene gerek senin taht-ı revan" kismiyla hayran olunasi bir performans sergiledigi,ayakta alkişlanasi şarki.
shevek
80 öncesindeki cem karaca’nın 80 sonrasındaki cem karaca’ya armağan ettiği güzeller güzeli biricik son eser.

cem karaca’nın evren, demirel ve özal’a aynı anda verip veriştirdiği parça olma özelliğini taşıyan bu eser aynı zamanda artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını da göstermektedir bizlere. devrimci gençliğin, işçinin, emekçinin ve tüm yurdum solunun tutkuyla dinlediği tutkuya tutku katan sözünü geçmişi boyunca sakınmamış cem karaca, bir korkağınki gibi özenle yumuşatılmış tatlı eleştirileriyle değiştiğini gösterdi. bu cem karaca’nın tarzı değildi.

suçlu cem karaca mıydı? hayır, o yalnızca değişmişti ve yalnız değişen o değildi. her şey, herkes değişmişti. tutku da yoktu, tutkuya tutkuyla müdahale edecek olan da, tutkuyu ateşleyecek olan da ve tutkuya tutma beni diyen de. tutulmuştu her şey, tutku tutukluydu. değişim kocamandı, bir daha hiçbir şeyin değişmeyeceği değişimi vardı ortada. en büyük değişim yaşanmıştı, tutku, gençlik ve ateş öldürülmüştü, kaleler zaptedilmişti. bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı, bundan sonra asla değişim olmayacaktı... bu değişim son değildi! olamazdı! ama... oldu. en azından değişmedi günümüze kadar hiçbir şey. değişmedi, her şey değişimin kendiymişcesine bir değişim yaratma arzusu içinde değişirken, o zamandan bu yana hiçbir şey değişmedi.

cem karaca da son değişimin değiştirdiklerindi yalnızca, suçlu değildi. hatta değişime karşı direnmiş bile sayabiliriz onu. "raptiye rap rap"la tekrar yerme çabası içine girmesi onun aslında dönmemiş olduğunu bile gösterebilir, korkak ama cesur olduğunu bize anlatabilir. düşmanı dürten, ama her an tabanları yağlamaya hazır, tetikte, ürkek. kalkanı düşmüş, ama farkında değil. ya da farkında, bu yüzden ürkek.

ürkmemenin yolu, değişmekti. cem karaca da herkes gibi değişti. raptiye rap rap, dönmekte olan cem karaca’nın bu dönüşü tamamlamadan önceki son eseri.

cem karaca, yurdu insanlarını kapitalist yaşamın birer kölesi haline getiren liberal muhafazakar politikaya, kendisini ve binlerce vatan severi vatanından yaşamından eden cuntacıya, liberal sağın türkiye’deki ayağının eli olan "bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz"ciye, kendisini tekrar vatanına kabul eden satmış satılmış amerikancıya yönelik eleştirilerini son kez yapmıştır "raptiye rap rap"da. cem karaca korkmadı diyemez kimse, kendisi başta olmak üzere. kendisi "raptiye rap rap" derken asker botundan açıkça bahsetmektedir, kendisi "şarkıyı yoksa yasaklasak da mı saklasak oh george" derken açıkça emperyal güçlerin eli kana değmiş kullarının o çok değerli "liberalizm"lerini nedense en olmadık yerde unutup en olmadık şekilde çiğneyerek ’yasaklama’ eylemine giriştiklerini işaret etmektedir. cem karaca eserinde daha içecek bir şişe ayranı olmayan fakat tuvalete kadar tahtıravelliyle eşlik edilen zararlı kimselerden korktuğunu ve kimsenin bu konuda onu suçlamaması gerektiğini pek de güzel anlatmıştır.

cem karaca kitap okuyanın çatlak olduğunu da hepimize anlatmıştır ya müteşekkür olmamak elde değildir.

cem karaca’nın son eseridir. eserdir.
laughter
son olarak rapçi ayben’in yorumladığı şarkı. emrah karaca da ’ben sana hayran...’ bölümünü söylüyor.
çok güzel olmuş. hatta ayben’i hiç sevmezdim ama iyi ki bu parçayı söylemiş, şimdi kendisini bir nebze de olsun sevdim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol