sayokan

shevek
karateden çalma dövüş sporu. isminin açılımı pekala vahşidir ve bu sporun öğrenilme mantığını (ve neden öğrenilmemesi gerektiğini) özetler: savaşçının yolu kan...

bu sporun bir savaş sanatı olduğu falan da iddia edilir, hayır değildir. sokakta hiç bir işe yaramaz ve salon sporu olmaktan öteye de geçemez.

valla sporu yapan milliyetçi takım sinirlenecektir ama bu sporun federasyonu başındaki nihat yiğit adlı vatandaş (ve aynı zamanda bu sporun kurucusu ve yaratıcısıdır da bu kimse), her ne kadar yabgu ünvanı ile sağda solda ahkam kesmekte olsa da, sonuçta zamanında çıkıp "karate, tekvando yapıyorum ben... bari japon’a benzeyeyim de tam olsun" mantığıyla gitmiş ameliyat olmuş kaşıyla sağıyla soluyla oynamış ve bu estetik amelyatlarından sonra bugünkü görünümüne kavuşmuştur (yoo, bugünkü görünümü iğrenç falan değildir, ama sonuçta kaşlarına bir ara bakmanız tavsiye edilir).

sayokan 4 bölge-4 hilal üzerine kurulmuştur ve her hilal alparslan’ın malazgrit taktiğini simgeler. sayokanda terimlerin kök türkçe olmasına dikkat edilmiştir.

aslında sayokana o kadar haksızlık edilmemelidir, her şey çalınıp da isimleri değiştirilmemiştir. arada osmanlı tokadı gibi kültürümüze has farklı teknikler de vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol