la fille sur le pont

shibumi
koprudeki kiz anlamina gelen 1999 yapimi patric leconte tarafinda yonetlimis,basrollerini daniel auteuil ve vanessa paradis’nin paylastigi mukemmel film.
shibumi
bir sirat koprusu gibi bicaklarin sirtinda gecen bir aski anlatan, masalsi, sansi yucelestiren ; tren , bicak atimiyla kadinin orgazm olmasi ve siyah beyaz filmde gokkusagi ironisi yaratan sahneleri beynime kazinmis olan film.Ayrıca film sien nehrindeki bir köprüde başlar ve galata köprüsünde biter.
shibumi
"kopruler intihar etmek icin cok kalabalik yerler, mutlaka yanina gelip bisey soyleyecek birileri vardir." repligi beni filmin sonunda yerime civilenip kalmami saglayan film.
shibumi
ayrica muzikleri de sahanedir.iste bunlardan ikisi:
i’m sorry-brenda lee
who will take my dreams away?-marianne faithfull
yaslibirkisarehindussedegunler
"sana bir hikâye anlatacağım. uzun zaman önce caddenin çift tarafında oturdum, 22 numarada. karşıdaki evleri seyrettim. daha mutlu insanları düşündüm. odaları daha güneşliydi, partileri daha eğlenceli. ama aslında odaları daha karanlık ve küçüktü ve onlar da karşıdaki evleri seyrettiler. çünkü, biz şansı hep sahip olmadığımız şeyler olarak düşünürüz." diyerek insana binlerce şey düşündürten film. kıyıda köşede kalmış film, insanı mest eden.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol