komşu kavgasına karışmak

my son is father
mustafa abi bizim alt katta oturuyor. 35 ya$ina kadar evlenmemi$ boyle olunca da annesi bir gelin bulmu$ onun ya$larinda, evlendiler bir kac ay once.
nasil oldu bilmiyorum artik alt kattan hep kavga sesleri duymaya ba$ladim. pek uzucu ve rahatsiz ediciydi. ozelliklede film izlerken .
yine bir gun kavgaya ba$ladilar, dedim yeter kendi kendime ciktim evden asansor bozulmus, yuruyerek indim. tam inerken mustafa abi cikti kapidan. cani sikkindi. hayirdir dedim. cevap vermedi.
gel dedim kadikoye icmeye gidelim, tamam dedi. gittik ictik 2. rakidan sonra ayla diye soylenmeye basladi. anlattikca anlatti, hep anlatti bende hep dinledim.
mustafa abi, aldattigini dusunuyordu ayla ablanin. bende sacmalama abi, ayla abla oyle biri degil, yapmaz oyle $ey dedim. oysa ki ayla ablayi 2 kere gormu$tum. gercekten mi diye sordu bana. hafifce gulumsedim, daha rahatlami$ gozuktu. hemen telefona sarildi evi aradi, cebini acmaz simdi dedi. ayla abla evde yoktu.
neyse, haydi kalk gidelim dedi. hesabida odettirmedi.
bindik arabasina gidiyorduk ki; aklima, niye bir buket cicek almasin, diye fikir geldi. ona da soyledim, tamam dedi. yolumuzu degistirdik. sogutluce$mede bir cicekcinin onunde durduk. mustafa abi iceri girdi, cok guzel birde buket aldi tam arabaya geliyordu ki birden arabanin onunde durdu. once cicegi yere atti daha sonra bir sigara yakti. arabaya bindi bir nefes icine cektikten sonra, bir $ey soramadim, baktigi yone dogru baktim, ayla abla oradaydi bir adamin elini tutmu$ elindeki peceteyle yanindakinin dudaklarini temizliyordu.
o gunden sonra ne mustafa abiyi ne ayla ablayi gordum. aslinda ta$indiklari gun mustafa abi bize cikmi$ beni sormu$ ama ben okuldaydim goremedim onu.
en son kom$ulardan duyduguma gore ayla abla evlenmis, simdi balayindaymi$.
mustafa abiden ise kimsenin haberi yok.
enharista
kavga da bi taraf olunuyor ise gün gelip devranın dönmesi ve kavga edenlerin can ciger yaprak sarması olacağı düşünülürse kavgaya karışan kişilerin zararlı çıkacağı olaydır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol