kar ve kaplan

olu beden
"2003 yilindayiz... irak savasi’nin ayak sesleri duyulmaktadir. sair olan attilio, roma’daki yabancilar universitesi’nde okutmanlik yapmaktadir. edebi alanda belirli bir unu olan attilio son kitabi ’kar ve kaplan’i henuz yayinlamistir ve heme okurlar, hem de elestirmenler tarafindan cok begenilmistir. ancak sozcuklerdeki basarisini ask hayatinda gosteremez. surekli ruyalarina giren, deli gibi asik oldugu vittoria, onun israrci ilgisinden sikilmistir ve surekli olarak tekliflerini reddetmektedir. aitillo gibi edebiyatci olan vittoria’nin uzerinde calistigi son kitabi, irakli bir sairin biyografisini konu almaktadir. yillardir paris’te yasayan bu unlu sair bagdat’a donmeye hazirlanmaktadir. eger savas patlak verirse bagdat’da kendi insanlarinin yaninda olmak istemektedir. vittoria ve attilio onunla roma’da bulusurlar. aradan zaman gecer ve gunun birinde attilio, bagdat’a donmus olan unlu sairden bir telefon alir. vittoria biyografiyi bitirebilmek icin onunla birlikte bagdat’a gitmistir, ancak ilk amerikan saldirisinda basindan yaralanmistir ve simdi olumun esigindedir. attilio bu aci haberi alir almaz irak’a dogru yola cikar."
roberto benigni’den, hayat guzeldir kadar olmasa da, yine de guzel yapimi. birkac hafta once vizyona girdi.bana sorulursa, altyazili izlenmesi makbuldur,mehmet ali erbil’in sov programlarindaki ses tonunu kullanmasi pek de iyi degil bu film icin.ayrica, madem iraktakileri tum ciplakligiyla sunan bir film araniyor,bu film gayet iyidir bu bakimdan.ve ayrica, bati insaninin doguya bakisi da tam yerinden vurulmustur.
evet evet gidilmelidir.
reddy
filmi henuz izlemedim ancak filmin konusu bence gayet guzel bi stratejiye hasil olmus.dunyanin gozleri onunde bir katliam yasanirken insanlara bu katliami anlatmanin en iyi yollarindan biri de kuskusuz onlarin kollektif degil bireyci duygularina hitaptir,tipki ask gibi...zira pratikte de duyarsizlik gorulmektedir.ozelestiri de vermeliyim lakin,peki bunlari soyleyen ben napabiliyorum bu savasa karsi ornegin?elde ne var?sifirdan ve savasa hayir diye mitinge katilmaktan baska bisiler olmali,hadi bakalım...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol