sözlükte kız olduğunu gizlemenin yolları

agire jiyan
aslinda cok basittir, oncelikle baligi ba$tan kokutmamak adina kiz oldugunu belli etmeyecek bir nick secilmelidir. perili, kraliceli, prensesli nickler tercih etmediklerimizdendir. entry aralarina kufurlu, argolu sozcukler serpi$tirilip, anne kiz, baba kiz, abi kiz karde$ diyaloglarindan uzak durulup, duygusal entryler de girilmedi mi kimse sizin kiz oldugunuzu anlayamaz. ha ne gerek var, rahatsiz edenlerin agzinin payini vermek varken boyle ali cengiz oyunlarina diye du$unulebilir, dogrudur da. rahat rahat entry yazmak varken ugra$ilmaz hic.
independence
mesela "sozlukte kiz oldugunu gizlemenin yollari" $eklinde bir ba$lik acip altina da cinsiyeti gizlemek icin yapilmasi gerekenleri bir bir siralarsaniz, bir daha agzinizla ufo yakalasaniz bile di$i populasyonu temsilcisi olmadiginizi kimseye inandiramassiniz.
ithilquessir
sozlukteki kadin oldugnu delicesine belli eden kizlarin isim basliklarinin altina inceden flort eden yazilar yazmak.

dikkat edilmesi gereken sozlukteki diger kizlara dikkat cekicek kadar asilirken, bunu sozluk yonetiminden gizli yapmak, uzerinize sikayet getirmemektedir. kiz oldugunu saklamak icin kizlara asilirken sozlukten atilmak can sikici bir olaydir.
oktuys
ararken çok zorlandığım hadise. kadına yönelik ayrımcılık hayatın her alanında var ki burada niye olmasın. özellikle amlı sikli başlıklar, entryler cirit atarken. daha nezih bir ortam bekliyorum ben artık deşifre de olduk ama, gelecek yeni nesiller uğruna ateşe attım ben kendimi. yeni nesiller bugün burda özgürce kimliğimizden bahsedebiliyorsak bu oktuys un sayesindedir diyeceklerdir.
independence
ba$ligi dogru yorumladiysam "eger kadinsaniz boyle bir gizlenmeye ihtiyaciniz yoktur, eger kizsaniz gizlenin yoksa yerler sizi" anlamini ta$imaktadir.ya da ben nerelere cektim ba$ligi ya dur bakalim.
376
#197011 gibi bir entry girmek gizlemek için güzel bir yoldur.sevgili hobaa ile karşılıklı çay içmeseydim ’’ bu erkektir lan derdim’’.
simplist
sözlükte dişi cinsiyette insan olduğunun farkedilmemesi için başvurulan yöntemlerdir.
öncelikle istatistik kısmından yazarların cinsiyet dağılımı kaldırılırsa sözlükte kız/kadın olduğu gizlenmiş olur.
bireysel olarak cinsiyeti saklamak/ belli etmemek isteyen dişi insanlar sözlüğe kasketle girip harfleri kalınlaştırarak biraz da argo kullanmayı deneyebilir ama geçerliliği ispatlanmış bir yöntem değildir.
işin acı kısmı böyle yöntemler aramak zorunda kalışlarıdır. büyük ölçüde sebebi de "sözlükte erkek olduğunu göstermenin yanlış yolları" içeriklidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol