emekli maaşı

capricorn
insalarin belli bir kamu kurumuna her ay ucret odeyerek belli bir sure dolduktan sonra kendi parasini taksit taksit geri almasidir.bir nevi gelecege yatirim misali.
independence
az once kola doldururken nedense kendi kendime bir hesap yaptim, payla$ayim.

iki ki$ilik bir cekirdek aile du$unun, sadece bir bey ve bir ev hanimi.

bey 60 ya$inda, hayatinin buyuk bolumunde cali$mi$, cali$tigi i$ten gelen gelir sadece ev kirasina, yakacaga, kiyafete, yiyecege gitmi$ ve evli, dolayisi ile aldigi maa$ sadece kendisini ve e$ini gecindirmi$, birikimleri falan sifir. gunu gelmi$ ve $u anda 60 ya$inda olan bey emekli olmu$.

bugun bir emekli maa$i 650 lira.

bugun istanbul’da(ailenin istanbul’da ya$adigini baz alarak soyluyorum) en gotu boklu dairenin aylik kirasi 600 lira, o da bir oda bir salon bir ev.

yanli$ hesapliyorsam uyarsin birisi beni ama ben 650 liralik bir emekli maa$indan 600 lira ev kirasini cikardigim zaman elimde kalan miktar 50 lira oldu.

yani bu iki ki$ilik cekirdek ailemiz, bir ay boyunca ki$i ba$i 25 lira ile gecinecekler ve bu gecinme icerisinde kira haric her $ey var. 1 paket uzun lm nin 5,25 lira oldugunu hesabimiza bir yardimi dokunur belki diye ek bilgi olarak sunayim. aramizda matematigi benden onlarca kat yuksek arkada$larimiz vardir muhakkak. eger birisi engin matematik bilgisi ile 1 ki$iyi 1 ay boyunca kira haric her turlu gideri de bu rakama dahil olmak uzere nasil gecinebilecegini bana anlatabilirse yemin ederim cok sevinicem.
emirali
sadece maaş ya da ücret değil, aynı zamanda çekilmiş çilelerin karşılığı; yıllar süren çileyle doldurulan ömrün sahibine saygı icabıdır da, aldıkları parayla nasıl geçinecekleri bir yana, görmüş geçirmiş insanlara reva görülen bu şey ahlaksızlıktır da aynı zamanda.
elma sekeriiii
2009’dan önce emekli olanlarla 2009 sonrası emekli olan işçilerin maaşı birbirinden farklı iken yapılacak düzenlemeyle eşit hale gelecek. söz konusu düzenlemeyle 800 küsür maaş alanlar 1300 tl civarında bir maaş alacaklar.
independence
bu sene de kurban bayramından önce ödenecek. emekliler 11 ekim itibari ile maaşlarını alabilecekler. ancak sanırım her sene olduğu gibi bu sene de bağkur emeklileri bundan faydalanamayacaklar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol