afet koordinasyon merkezi

independence
istanbul buyuk$ehir belediyesi tarafindan olu$turulan ve olaganustu hava ko$ullarinda yapilmasi gerekenleri onceden planlayip uygulamaya cali$an merkez.
genelde yapilmasi gereken $eyi de "ozellikle cocuklar ve ya$lilar cok mecbur kalmadikca di$ari cikmasin." $eklinde duyurular yapmak oldugunu saniyor bu merkezdekiler.ustelik bu duyuruyu yapmak icin muazzam bir de bina yapmi$lar ki tadindan yenmez.
cryptic
afet koordinasyon merkezi kağıthanede kurulu 25 milyon dolara malolmuş afet organizatörü... afet?, koordinasyon? bi’ kere isminde mantık ve dilbilgisi hatası var; şu afet şuraya o afet buraya? afetleri yöneten yunan tanrısı arkadaşlar sanki, el insaf! o kadar para harcanıyor ve yaptıkları icraat şu: yarın sağanak yağmur var kurumlar tedbir alsın, halkımız dikkatli olsun... yok yahu! bunu meteoroloji de söylüyor... ha bi’ de malum kış kaoslarında canlı yayına ellerinde dürüm-ayranla çıkıyolar ki millet ’helal olsun nasıl da çalışıyor adamlar, yemek yiyecek vakitleri yok’ desin, ’aferin’lesin... sevgili halkımız da yiyor bu kravatlı lümpenlerin triğini, yazık... bu ilginç? yatırım yerine aynı maliyetle istanbuldaki evsizlerin önemli bir kısmını barındıracak tesisler yapmayı ise nedense kimse akıl etmiyor, reklam getirisi mi daha düşük ne...
independence
anla$ilan o ki gorevlerinden biri de istanbul’u yagmayacak olan karin olmayacak olan olasi kotu etkilerinden korumak, mahsur kalmayacak olan insanlarin kar sebebi ile mahsur kalmalarini onlemek vs.

akom bugun gun boyunca istanbulluyu yogun yagmasi beklenilen ancak bir turlu yagamayan karin kotu etkilerinden korudu.

cok $ansliyiz.
independence
bugun de kesinlikle anla$ildi ki bir sike yaramayan merkezdir.

hayir nedir bu merkezin amaci once bunu anlamak lazim. i$ i$ten gectikten sonra yollarin nasil temizlenecegini konu$uyorlarda burada, belediye o i$i bir $ekilde hallederdi. 23 can kaybi var $u ana kadar tespit edilen 9 eylul 2009 istanbul yagmuru sebebi ile, hani sizin koordinasyonlu cali$maniz? bu afetin sonucunda olu$acak olasi can kayiplarini engellemek adina ne yaptiniz pa$alar, sorarim size.
independence
istanbul’da ne zaman havadurumu biraz kotule$se bu merkezde cali$an insanlar toplanirlar burada. merakim $udur;

yazin ne yapiyor bu adamlar?

evet. budur merakim.
telsiz arkadasi
pek muhterem istanbul belediyesi son yıllarda bu merkeze ayrılan bütçeyi kömür dağıtım parası olarak kullanmaya başladığından işe yaramaz bir kurum halini almıştır. merkezin araştırma ve geliştirmeleri, araç ve gereç tahsili gibi hayati unsurları sağlanmadığı için, olası bir istanbul depreminde bütün belediye meclisi ve başkanının neyle nasıl suçlanacağını ya da suçlanmayıp nasıl örtbas edileceğini izleyelim ve görelim. alışıldık manzaralar gerçi bunlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol