kablonet

sepulturk
zannımca adsl’den çok daha iyi ve ucuz hizmet veren kurumdur. ama kablo tv’nin kısıtlı kullanım bölgesi ve reklamsızlık sebebiyle çok yaygınlaşamamıştır. yeni fiyat tarifesiyle de adsl’in bizi nasıl siktiğini görmekteyiz.

http://www.turksat.com.tr/kablotv/int_ucret.html
ali biberon
uydu bağlantıyı, adsl’i sitip atan tek ve gerçek internet şebekesi.2000 yılından beri gururla kullandığım ve hiçbir sorun yaşamadığım bağlantı şekli. ya kelimeler kifayetsiz kalıyor bu internet türünü halledince.

soruyorum ya buradan tüm türk internet kullanıcılarına!

hangizin gece 2’de 3’te bağlantısı koptuğu zaman evinize kullandığınız internetin teknik servisleri, hiç üşenmeden ve hiçbir ücret almadan geliyor?

soruyorum ya buradan tüm türk internet kullanıcılarına tekrar?

hanginiz, kullandığınız internete verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alıyor?


kablonet farklı bir bakış açısı. kablonet’in de tabii ki bazı sorunları oldu vakti zamanında. uzanların elinde idi ve kimse ilgilenmiyordu müşteriler ile, sallıyorlardı. ama o zamanları çabuk atlattılar. kullandığım 1024kb bağlantı telekomonun nerdeyse 3–4 mega bitlik ( gerçi telekomun öyle bir bağlantısı yok ama ) eşit geliyor. bandwith’i bu kadar geniş bir internet ağı görmedim ben. uydu tipi bağlantı da kullandık vakti zamanında ama onda da türkiye genelinde bazı kısıtlamalar olduğu için tadı maalesef tam çıkamıyor.

kablonet’i alacaksanız ethernet tipi almanızı tavsiye ederim. çünkü usb bağlantılarının hiçbirine güvenmiyorum, güvenemiyorum. ethernet internet akışını çok iyi düzeyde kontrol eden ve hızınıza hız katan bir bilgisayar çıkışıdır. usb, ethernet kadar hızlı değildir.

kablonet modemini de motorola’nın veya netmaster’ın son modemlerinden tavsiye ederim. internet hızınızdan tam verim alabilmek için, aldığınız veya alacağınız modeminde internet açıkken verebileceği hız çok önemli.

ve bir nokta daha var. onu kesinlikle unutmayalım. türkiye’de bağlan demeden bağlanan tek internet kablonet’tir.adsl gibi, masaüstü’nden tıkla, kullanıcı adı, parola vs. gibi şeyler yoktur.çıkarken modemi kapatmak veya açmak gibi de.
imphotep
evim ile kablo arasındaki 3 metrelik mesafeyi bir şekilde bahane edip "biz taşeron firmayız, ahan da türksat’ın numarası, arayın keşife gelsinler." diyerek bir haftalık bekleyişimi sonlandırmayışlarını gıpta ile izliyorum. şu zamanda kaldı mı böyle hizmet yahu?! ttnet hayvan gibi hizmet veriyor koşturuyor.3 kat para mı alıyor helal-i hoş holsun! bu kadar vurdum duymazlık görmedim arkadaş.

(bkz: uydunet)
(bkz: türksat)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol