zeki kadın

melusine
zekasinin cevresi tarafindan farkedildigi anda hemcinsleri tarafindan kiskanilmasi ve erkeklerin de korkup kacmasi muhtemel olan kadin tipidir.
angelus
"toplantim var gec gelecem aksama balim" yalanini yemeyen kadindir, bu yalani yiyen var mi onuda bilmiyorum. neticede en makbul olanidir lakin idare edilmesi zordur. "ederim" diyen olursa "helal olsun buyur gec abi" derim
schenardi
bir kimya denklemindeki unsur: denklem söyledir kadın sabiti = zeka*güzellik*erişilebilirlik dolayısıyla bu 3 unsur aynı anda aynı kadında olamaz bu durumda zeki kadın ya çirkin kadındır ya da erişilemez dolayısıyla zeki kadından kolay kolay bir erkeğe hayır gelmeyecektir...
lady rosenred
zeka sonradan kazanılan bir yetenek değildir.sadece kullanmasını bilmek gerekir.bazı bayanlar daha zekidir evet ama bunun nedeni diğer bayanların aptal olması değil sadece bu bayanların zekasını daha fazla ve daha iyi kullanmasıdır.
ilseyim
nedense toplumumuzun bir kısmında gerçek olamayacağı varsayılan kadın tipi. oysa zeka kadın veya erkek olmakla alakalı değildir. kadınların daha iyi yerlere gelemediklerini, bazen de saçma sapan şeyler düşündüklerini söyleyenler var. evet, bu büyük oranda doğru olabilir. çünkü kadınlara erkeklere olduğu kadar eğitim imkanı sağlanmıyor bir çok bölgede. sağlansa bile kızlara çocukluklarından beri eve fazla para getirmek olarak benimsetiliyor. bir erkeğin kariyer yapması teşvik ediliyorken, kızlar için "bul maaşlı bir iş, garantin olsun" düşüncesi yerleştiriliyor. mesela üniversitede eğitim fakültesinde akademisyen olarak kalmak istenen bir bayana, "boş ver, lisede öğretmen ol, yarım günün boş olur, rahat edersin, yemeği var, temizliği var, çocuğu var, bir bayan için uygun meslek." deniyor. bir erkek ailede sadece para getiren görevini üstlenirken bir kadına hem anne olmanın sorumluluğu, hem temizliği, hem yemeği ekleniyor. eskiden kadınlar çalışmıyordu, iş bölümü bu şekildeydi ama çalışan bir kadının olduğu ailede kadın erkeğin geleneksel görevini paylaşırken, erkek kadına yüklenen geleneksel görevleri paylaşmayabiliyor. bu durumda da tabii kadınlar iş hayatında yapabileceklerinin en iyisini yapamıyorlar. en kötüsü de kızlara bu çocukluklarından benimsetiliyor ve kız büyüyünce bunda bir terslik görmüyor. üstüne bunda görev abanan kadınsa tabii iş hayatında geri planda durmayı tercih ediyor.
tabii sadece iş hayatı bazında değerlendirilemez zeki kadın sorunu. zeka, eğitimle kendini gösteren bir şeydir ve eğitimin bir parçası da sosyal ortamdır. eskiden kızlar sosyal bir hayata karışamıyorlardı. en fazla yaptıkları evde oturup dedikodu yapmaktı. bu durumda tabii insanları tanıyamazlar, kime nasıl davranacaklarını bilemezler, evin içinde dış dünyadan uzak yaşadıkları için de gerçeklerle yüzleşemezler, evde saçma hayaller kurarlar. sonra da buna inanırlar. ki hala daha ailesi tarafından dışarı salınmayan bir çok kız olduğu gibi en rahat kızlar bile bir erkek kadar karıştırılmıyorlar sosyal hayata. korumacı aile yapımız kızları daha çok koruduğu için kızların kendi ayakları üzerinde durabilecek bir birey haline gelmesi daha da zorlaşıyor.
bir de erkeklerin zeki kadın sevmemesi var tabii. bu yüzden susturulmuş, zekasını göstermesine fırsat bırakılmayan bir çok kadın var. çocukluğundan beri, aile içinde "elinin hamuruyla bulaşma" mantığını tanıyan kız, tabii ki kendine güvenini yitirecektir ve zekasını gösteremeyecektir.
bütün koşullar eşitlenmeden kadın zekidir, değildir ayrımını yapmak büyük haksızlıktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol