parayı uzatırken nereye gideceğini söylememek

slowly gencolez
basligin orijinali minibuste parayi uzatirken nereye gidecegini soylememek olacakti fakat cok uzun oldu.

simdi bu konu nerden aklima geldi? tabi ki buyuyunce ne olacaksin basligina girdigim entryden. bi anda kucuklugum gozumun onune geldi.
evet efendim slowly gencolez henuz 5-6 yaslarindayken pendik-kadikoy hatli minibuslerinin demirbaslarindandim. annemle beraber surekli kadikoye giderdik. en buyuk hayalim minibus soforu olmakti ...eger olamazsam motor ustunde para uzatan adam olmak isterdim. yalniz hep kafamda soru isaretleri dolasirdi. bazi insalar parayi uzatir , bazen "kaptan bi kisi" derler , bazen hicbir sey demezlerdi. kaptan da parayi buyuk bi ustalikla alir , eger gerekliyse para ustunu verirdi. iste kafami kurcalayan , 15 sene sonra hakkinda baslik acmami saglayan soru o anda kafama dank etmisti. ya bu kaptan nerden anlardi bu adamlarin nereye gidecegini , ne yapacagini. yer bitirirdi bu soru beni. ve eger motor ustunde parayi uzatan adam olamazsam , mutlaka minibuste parayi uzatirken nereye gidecegini soylemeyen adam olacaktim. ucuncu ve son hayalimdi bu benim.

efendim iste 5 yasindaki cocuk akliyla anlamamistik tabi olayi. sonra saksi calismaya baslayinca bu insanlarin ya son duraga gittigini , ya da gidecegi yerin parasini tam verdigini anladim. cok zekiyim yahu.

bu arada ben ne mi oldum. ucuncu hayalimi gerceklestirdim. artik parayi verirken yeri soylemeyen yolcu tribine giriyorum sik sik.
insomnia jim
sofor:+
yolcu:-
+bu 10 ytl nereye
-ee sey benim o para
+tamamda kardesim nereye gideceksin
-ay sey bilmemki ilk sen soyle sen nereye gideceksin
+haaa?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol