sözlük içerisindeki küfür orani

sergey
sozlugumuzde tam kivaminda olan bir seydir.zira kimse kimseye sahsi kufur etmiyor ki buna izin de verilmiyor.kimileri sozlukte neden kufur var gibilerinden sorular sorarlar ancak kufur bir girgir araci olarak kullanilip tadinda birakildigi zaman zararli birsey degildir.
independence
sozluk insanlarin kulturlerini, gorduklerini ve en ba$ta bilgilerini yansittiklari, payla$tiklari bir ortamdir.

sozluk sahtekar bir tavirla insanlarin gereksiz nezaketler gosterdikleri bir yer degil, tam aksine "dilbilgisi kurallarina riayet ederek" insanlarla kendi ic dunyasini payla$tiklari bir yerdir.

kufur nasil ki turkcemizin vazgecilmez bir unsuruysa, sozlugumuzun de vazgecilemez bir unsurudur.tabiki bu konuda da kisitlamalara gidilmi$tir.

(bkz: sozlukte ki$ilere hakaret yasaktir)

tum bu aciklamalar i$iginda halen daha sozluk icerisinde kufurun olmamasi gerekliligini savunacak kadar sig du$uncelere sahip insanlar varsa, bunun temel sebebi bireyi olduklari toplumu ya hor gormelerindendir, ya da ya$adiklari cevreyi tanimamalarindandir.

bu sozlukte kufure "belli bir noktaya kadar" izin verilmi$tir.kimse de bunun aksi bir talepte bulunmami$ti bu zamana kadar.cok rahatsiz olan ki$iler sozlugun acik oldugu browserin sol ust tarafinda bulunan x i$aretine basarak omuzlarina yuklenen bu agir sorumluluktan kurtulur, kendilerini ilime ve fene adayabilirler.
shibumi
hayatin bir parcasi oldugu icin,sozlugun de bir parcasi olmasini yadirgamadigim ve tam kivaminda olduguna kanaat getirdigim olgu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol