ağlarken saklanmak

ozee
yalniz kalip bir koseye aglamak istersin belki sebepsiz tabi gonul dostlari birakmaz pesini ’ne oldu,canini sikan ne falanda filan...’,’bi birakin mina koyim yalniz aglicam ben’dersin saklanirsin,aglarsin.
hobaa
sevgilinin kafasini dusurmekten korkarsin ve karanlikta akar gozyaslarin ama unutursun aglayinca burnunu cekmenden bile anlar o.
melusine
"erkekler aglamaz" mantigiyla yetistirilen erkeklerin duygularini bastirmayi basaramadigi zamanlarda yapmak durumunda kaldigi eylem.
madeline
yüzün buruşarak çirkinleşmesini karşınızdakine göstermemek için olabilir.ben mesela hemen ellerimi yüzüme kapatırım.berbat ağlarım çünkü.yüzüm gözüm şişer,burnum musluğa döner ,hem görüntü hem akıntı açısından.bu fiziksel boyutudur ağlama eyleminin.tabi birde irdelenmesi gereken psikolojik boyutu vardır.
ağlayan insan cenin pozisyonuna girer,ellerini yüzüne kapar,yalnız kalmak ister.tüm bunların sebebi ağlarken en savunmasız olduğu anlardan biridir çünkü.son noktadır ağlamak .tabi sürekli olur olmaz herşeye zırlayanlar hariç.sanırım olayı bu şekilde gördüğüm için sadece çok güvendiklerimin yanında ağlarım hep.diğerlerinin yanında bastırdırysa kaçar saklanırım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol