model united nations

nick nicki nickince
model: kucuk, model, maket gibin.
united nations: birle$mi$ milletler.

cocuklarin, genclerin kendilerini birle$mi$ milletler delegesi yerine koyarak oynadiklari cok eglenceli bir oyun. oyun dedigime bakmayin uluslararasi konferanslar falan duzenlenmektedir. resmi dili ingilizcedir.
urungu
okulum adına katılmış olduğum proje.her ne kadar gençlerin eğlencesi gibi görünse de gayet ciddidir.delegeler kendilerine verilen ülkeleri, aynı bm’de olduğu gibi komitelerde temsil ederler.her komite için bazen 4 olmak üzere 3 tane dünyanın içinde bulunduğu durumdan,bloklaşmalardan vs. suni gündem oluşturulur ve bu sorunlar hakkında tartışılarak çözüm arayışlarına gidilir.tabii ki her bm toplantısı gibi son derece demokratik! yöntemlerle oylanır ve karara bağlanır.asıl mun hollandada yapılmasına rağmen abd deki hemen her büyük üniversite kendi bünyesinde bunu gerçekleştirir.hele ki ice breaking party yurdum ergen gençlerinin gözdesidir.
shevek
ciddidir. ciddiyet konferans çıkışı akşama doğru kaybolur, yerini eğlence alır. aslında konferanslar da çok eğlencelidir, ama ortada sahte bir bm ciddiyeti bulunmaktadır.

ve konferansların birer sonucu olarak yapılan oylamalardan öyle aptal kararlar geçer ki gülersiniz .

bir de,
(bkz: metumun)
akasha
bu konferansların başlıca ayağı lahey’de yapılmaktadır. epey ciddi bir organizasyondur aslında, ülkelerin gençlik delegeleri burada yapılan lobilerden etkilenerek seçilmektedir. birleşmiş milletlerde kariyer yapmak isteyen hırslı gençlerin yanı sıra, üniversite başvurularında şık extracurricularlar bulunmasını isteyenler de katılmaktadır.
(bkz: thimun)
elma sekeriiii
birle$mi$ milletler similasyonudur.

çe$itli ülkelerdeki üniversitelerden delegeler olu$turulur ve bu delegeler onlar için seçilen ülkeleri temsil ederler. newyork city’deki bm binasında bildiginiz resmilikte toplantılar düzenlenir ve delegeler birer diplomatmı$ gibi davranırlar.
eger arada kacıp ulan newyorku da bi görelim derseniz, toplantının ba$ında ve sonunda olmanız elzemdir. yoklamada mutlaka sesiniz çıkmalıdır.
arada gidin gezin nereyi isterseniz.

çok güzel bir tecrübedir, cv’de fıstık gibi durur.

türkiye bu sene macaristan’ı temsil edecektir.
elma sekeriiii
akademik görü$lerin aksine, ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. ögrenciler giderler yerler içerler gezerler geri dönerler.
sabahki yoklamada ülkenizin adı okundugunda gerekli cevabı verin, sonra cıkın gezin eglenin dola$ın. ak$ama tekrar gelin, cıkı$taki yoklamaya katılın.

ben cok ciddiye aldım, bi boka yaramadı. bu similasyona katılmı$ olan ögrenciler gezmeli tozmalıdırlar, evet.


bir de bilgi üniversitesinin kendi çapında ba$lattıgı bir program vardır ki, ab kurumlarını inceler ve bunu pratige dökmek amacıyla ögrencileri brüksele kadar götürür. da bu ba$ka bi ba$lıgın konusu. alakası yok. o yuzden kesiyorum.
elma sekeriiii
hırslı insanlar vardır burda. gereksiz kırılıp dökülmelerle konusmaları, düsünülenin aksine onları kücük düsürür.
aslında cok ciddi bir konferanstır. ancak genelde bünyede newyork sarhoslugu oldugu icin, akademik kariyerine önem veren benim gibi insanları bile cıldırtıp dokaga döktürür bu sarhosluk. baslarım konferansına ben gidiyom! diyenlerin sayısı oldukca fazladır.
elma sekeriiii
eger ba$ınızda nazi gibi bir profesörünüz yoksa; bir iki konferansa katılıp daha sonraları firar etmeniz gereken organizasyondur.

bu konferans programına, new york’u gezmek icin katılın lütfen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol