metal zehirlenmesi

31subat
yemek veya su icin kullanilan metalin kolayca icerdigi maddeyle etkilesime girmesi durumunda o maddeyi tuketenlerde gorulen zehirlenme. tunc oyle bir metaldir mesela. yemek kaplarinda kullanilamaz.
31subat
eskiden cin hukumdarlari zehirlenmekten cok korktuklari icin bunyeleri zehire alissin diye tunc kadehten icki icerlermis. ki bu sayede bir cok zehirlenme ile suikastten yirtmislardir kendileri. velakin uzun sureli olarak kullanilan bu kaplar hic beklemedikleri bir hediye veriyormus kendilerine: metal zehirlenmesi.
yagmurdan kacarken doluya tutulmak deyip gecistirebilecegimiz gibi bir cok ders de cikarabiliriz buradan. ama cikarmamak daha iyi galiba. hangimiz tunc kadehten icki iciyoruz ki?
eldrun
cıvanın epitel hücrelerden kana geçme ihtimali oldukça yüksektir.ellenmesi ya da kulağa, ağıza dökülmesi hatta solunması bile zehirler.
igoriyan
yuksek sesle uzun sure dinlenen metal müzigin bir sure sonra sizi zehirlemesi kulakta zonklama baş ve boyun agrısi yorgunluk bitkinlik yilgınlık gibi belirtiler gösteren zehirlenme bir iki hande yener parçası dinlenmesı ile cabucak gececek ve yan etkileri ortadan kalkacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol