senin için saçlarımi süpürge ettim

independence
evliliklerinin bilmemkacinci senelerinde kadinlarin kocalarina mutlaka ama mutlaka soyledikleri cumle.eminim evlilik cuzdaninda falan yer aliyordur bu cumle.yoksa tum evli kadinlar agiz birligi etmi$cesine neden soylesinler kocalarina bu cumleyi.

-----------------*------------------------

evlilik cuzdani bolum 1 / paragraf 3 / satir 5

-evlendiginiz seneyi takip eden 5. senede kocaniza haftada en az 3 kere "senin icin saclarimi supurge ettim" cumlesini kuracaksiniz.

-----------------*--------------------------
simplist
genellikle istediği ilgiyi,saygınlığı göremediği ya da belki istediği ayakkabıyı alamadığı için kocasına çıkışan kadın repliği.
iyi de bacı..belki adam senin ortada çalı süpürgesi gibi dolaşmandan rahatsız. belki saçın süpürge olurken dilin de pabuç oldu. belki adam senin muhtelif edevata dönüşen isviçre çakısı olmanı değil de, sevdiği/evlendiği kadın kalmanı istiyor.
vazifen/zorunluluğun olmadığı halde adama elinden gelen fedakarlığı yapmışsan bu adı üstünde "fedakarlık"tır. fedakarlık karşılık görmek için yapılmaz, başa kakılmaz.
her fırsatta dile getirmek, yüzüne vurmak, koz kullanmak için yapmışsan buna da "yatırım" diyoruz. yatırım risktir, zarardan iflasa kadar yolu vardır.
kaldı ki bir süpürge almayıp saçlarını kullanmak zorunda bırakan adamla ne işin var?
saçlar süpürge olur, olabilir. fakat bu cümlede yer alan içerikteki gibi değil. sevdiğinin aklındaki, yüreğindeki, ruhundaki olumsuzlukları/sıkıntıları/üzüntüleri süpürüp atan saçlara sevgi/saygı/hürmetler mütemadiyen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol