gavur izmir

maliyeci
nadide izmir $ehrimize diger illere gore acik sacikligi ve insanlarin hayat standartlari sebebiyle ozde$le$tirilmi$ sifat.bursa’ya ye$il,istanbul’a dunyanin ba$kenti,mara$’a kahraman,antep’e gazi demi$iz ama bilmeyen biri de sanar ki orada kan dokulmedi,$ehitler vermedi bu vatan.
camurhan
sol partilerin secimlerde oy ortalamasinin üstünde olmasiyla rte tarafindan "inşallah o yakıştırmaları, ilk seçimlerde silip atacaktır" seklinde endüljans dagitir gibi kastettigi yakistirma. insanlarinin sicakligiyla, rahatligiyla, deniziyle, günesiyle kendi alanimda is buldugumda damlayacagim sehirdir.
steroid
sexe başlama yaşının düşüklüğü, açık alanlarda serbest alkol kullanımı vs vs. gibi sebeplerden ötürü halt etmiş birileri tarafından yaşanacak yegane ilimize yapılan sözlü saldırıdır.
durum
atatürkçülüğü,laikliğin sonuna kadar savunucusu olmayı,çağdaşlığı, gavurluk olarak gören örümcek beyinlilerin sarfettiği söz.
shevek
izmir’i ayrı bir cumhuriyet olarak gören türkiye cumhuriyeti hükümetinin itiraf niteliğindeki sözcükleri.
shevek
gavur dinsiz anlamına gelmektedir. islami bir kavram olmakla beraber, yine islamiyet’e göre bir yahudi, hristiyan veya islamiyet dışında herhangi bir dine, inanca mensup olan ya da hiçbir inanç taşımayan herkes dinsizdir, gavurdur aslında.

izmir? gavurdur gavur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol