appelsinpiken

melusine
sofie’nin dunyasi kitabiyla butun dunyada hakli bir une kavusan norvecli yazar jostein gaarder’in yeni kitabidir.gaarder bu kitabinda da hayati, olumu, aski felsefi bakisiyla sorguluyor.

"hayati secen olumu de secer." georg, olumunden 11 yil sonra babasinin kendisine yazmis oldugu uzun bir mektupta zor bir soruyla karsi karsiya kalir. "eger sana secme sansi verselerdi, kisacik hayatin ardindan olecegini bile bile yasamayi kabul eder miydin?" portakal kiz sofie’nin dunyasi’nin yazari jostein gaarder’in gencler icin yazdigi yeni kitabi.... georg 4 yasindayken kaybettigi babasindan aldigi veda mektubuyla gecmise bir yolculuga cikar. ona gizemli portakal kiz’la yasadigi ask hikâyesini uzun uzun anlatmistir. ancak okudukca, mektubun onun gelecegiyle ilgili oldugunu kavrar. babasi onun sorularina artik cevap veremeyecektir, ama sevgiye, hayata ve olume dair dogru sorular sormasini saglayacaktir.
(arka kapaktan)
merdiven
eger kizlari meyvelere benzetecek okursak suphesiz bir grubuda portakal kiz unvanin alacaktir...bu grup kisin soyularak yiyilecektir,vitamindir,iyi gelir,tatlidir,ama dikkat edin kabukludurda...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol