keciboynuzu

faten
temmuz-agustos aylarinda, yesilimsi renkli, cok kucuk cicekler acan, 3-10 m boyunda agac veya agacciklar.yapraklari 5-11 yaprakcikli, derimsi, ust taraflari parlak, alt yuzleri donuk yesil renklidir. cicekleri poligamdir, yâni ayni agacta erdisi, disi ve erkek cicekler bulunmaktadir. yasli govde ve dallardan cikan cok sayidaki yesil cicekleri salkim veya kedicik durumundadir. canak yapraklari kucuk, tac yapraklari yoktur. meyveleri 10-20 cm uzunlukta fasulye meyvesine benzer. meyvelerinde sert, esmer renkli ve oval sekilli tohum tasir. meyveler bir sene sonra olgunlasir.

duzeltme : kecyboynuzu bitkisi’nin dogru yazylys sekli benimki olsada ,di?er baslyga dikkat etmeyip buraya yazdygym icin ozur dylerym .
puppeeter
kulak memesi arkasi gibi kokan cok tukedildigi takdirde agaza asitsiz kola tadi veren, cekirdeksizi ciksa da butun halinde bir tanesini bogazimizdan asagiya sokasimiz, faydali oldugu rivayet edilen lezzetli bitki.
vrl
pekmezide varmış methini duydum. gerçi o baharatçıların tezgahındaki ne kadar ot varsa hepsi hakkında var böle rivayetler ama bunu bi başka dediler. denemek lazım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol