yılbaşı partisi

melusine
yilbasinin ertesi gunu arkadas ortaminda millet gittigi partilerde nasil cilginca eglendiklerini anlatirken ellerini kavusturup bos bos onlari dinlememek icin kisilerin bolca para odeyerek katildiklari ve egleniyor numarasi yapma gereksinimi duyduklari faaliyettir.
darth sidious
kapitalist duzenin kalelerinden biri. kultur emperyalizminin uc noktasi. kendi adetini dunyanin geneline yayabilmek kolay bir is degildir. yilbasina sadece dini bir toren olarak bakan hristiyan aleminin bu geceyi tum dunyaya kutlatabilmesi cok buyuk bir basaridir. ama kendi dinini bile maddi cikar amacli kullanan kapitalist mantik bu gecede para harcatmayi kendine bir gorev bilmis ve kutlama adi altinda sermaye akisini saglamistir. yilbasi gecesi agac katliami, hediye sirkulasyonu, kutlama trafigi derken zamanla bir gorev haline gelir. insanlar sizden o gunu kutlamanizi bekler. siz de bir anlamda zorunsa kalirsiniz. size alinan hediyelerin altinda ezilmemek adina bu duzene ayak uydurursunuz. nihayetinde bu duzenin masalarindan biri olmaya baslarsiniz. tek iyi tarafi ertesi gunun resmi tatil olmasidir. ayrica ickinin su gibi aktigi bu gecelerde birbirine kardes gozuyle baktigini soyleyen insanlarin gecenin ilerleyen saatlerinde kari kocaya donustuklerini gormek ve partinin cff ye donmesine tanik olmak insanda duzenin kokusmuslugu ve serefsizligi konusunda mide bulantisi yaratir.
ronniefrown
nerden baktiginiza gore degisik yorumlar getirilebilir. calisanlar icin bir eglence bahanesi ve tatil firsati olarak yadirganmamasi gerekir diye dusunuyorum. ayrica zamanin akisi hususunda onemli bir farkindalik yaratir. hepimiz geride kalan 12 ayi hatirlariz, hatirlamamiz kolaylasir.

bunun bireysel bir secim oldugunu da unutmamak gerekir. isteyen evinde yatar uyur isteyen sabaha kadar icer. her iki davranisi da illa ki bir kaliba sokup, trend olarak degerlendirmek mumkundur ama ne kadar dogrudur. insanlari tasnif ederek tanimlamak basittir. alan savunmasina degil adam adama savunmaya inanan biri olarak bireysel tercihleri akimlara kurban etmemek gerekir diye dusunuyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol