ahmet cömert

faten
1926 yilinda erzincan’in kemahiye ilcesinde dunyaya gelen ahmet comert, boksa sporcu, antrenor ve hakem olmanin yaninda, uzun yillar yonetici olarak da hizmet verdi. dunya boksunun en onemli organi olan aiba’da, icra komisyonlarinda ve degisik komisyonlarda gorev yapti.


1939-1944 yillari arasinda faal sporculuk yapan ahmet comert, sporu biraktiktan sonra g. saray kulubu’nde antrenorluk gorevlerini ustlendi. burada yetistirdigi genc takim ust uste dort defa sampiyonluk yasadi. daha sonra kore savasi’na katilan ahmet comert, 9 avrupa, 4 dunya ve iki olimpiyat oyunlarinda hakemlik yaparak buyuk basarilar kazandi. ozellikle 1972 munih olimpiyatlari’nda yonettigi 39 karsilasmada ilk defa bir hakeme nasip olan yuzde 100’luk basarisiyla, aiba tarafindan altin rozetle odullendirildi.


1978 yilinda, aiba icra kurulu ve hakem kurulunda gorev alan comert, 1979 yilinda islam boks birligi asbaskanligina getirildi. moskova, los angeles ve seul olimpiyatlari’nda juri uyelikleri de yapan ahmet comert, 1990 yilinda cekoslavakya’da yapilan avrupa gencler sampiyonasi devam ederken, gorevi esnasinda kalp krizi gecirerek hayata gozlerini yumdu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol