taşikardi

zeynoo
erişkinlerde dinlenme sırasında normal nabız atım sayısı dakikada 60-100 arasındadır.ancak sporcularda dinlenme sırasında bu sayı 50 civarında olabilir.nabız atım sayısının 100’ün üzerinde olması "taşikardi" olarak isimlendirilir ve sebepleri;emosyonel stresler,egzersizler,ateşli hastalıklar,tirotoksikoz,kanamalar veya organik kalp hastalıkları olabilir.
igor
2 gun uykusuz kalip ustune 2 adet red bull ictikten sonra cok stresli kritik bir sinava girecekseniz basiniza gelebilir. bizzat yasadim..bilirim.
pur3vil
herhangi bir nedene ihtiyacı yoktur kalbinizin bu kadar hızlı atmasına ; durup dururken de krizler gelebilmektedir.herhangi bir tedavisi yok sanırım.taşikardi mağdurlarından biri olmaktan ayrıca gurur duyarım.
elma sekeriiii
kalbin atım sayısının artarak, normal değerlerin üzerine çıkması haline verilen ad. kalbin hızı, bir dakika içindeki atım sayısıyla belirlenmektedir. bu hızın normal değerleri, yaşa bağlı olarak değişmektedir. yeni doğan bir çocuk için bu değerler 100 ile 140; yetişkinlerdeki normal değerlerse 60 ile 100 arasındadır. kalbin atım sayısının 60’ın altında olmasına bradikardi, 100’ün üstünde atmasına ise taşikardi denilmektedir. devamlı spor yapanlar için kalbin normal atım sayısının alt sınırı dakikada 50’ye kadar inebilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol