ailuros

faten
ailuros - antik misir’da kedi tanrica. bastet olarak da biliniyordu. uzunca bir sure misir’da bir kediye zarar vermek kanuna aykiriydi ve bu sucun cezasi olumdu. bastet isis’in ve ra’nin kiziydi. basta cinsellik ve dogurganlik tanricasiyken, oluleri koruma, olenlerin basarili yada basarisiz olduklarina karar verme, yagmur yagdirma, hastalara, ozellikle de cocuklara iyilesmeleri icin yardim etme ozelliklerine ek olarak gunes, ay, analik ve ask tanricasi haline de geldi.
faten
yeni oldugu icin ezim ezim ezdiğim insan .. baslıgıma bakıp ,sozluk nedir ,ne degıldır ,yazma adabı nedır ,ne degıldır ogrenmesı gereken insan ..
ailuros
çin tanrıları tarafından tanıtma elçisi olarak atanmış kişidir.yoksa wodoo tanrısına kurban gidebilebilir. ezilmiş hor görülmüş ama hoşbulmuş gülümsemiş kişidir.
darkofdirt
kendisini cok basarılı buluyorum,çin tanrılarını merak ederdim ve bu merakımı tatmin etmiş oldum(yunan mitolojisine benzemekte cok ilginç bu kadar cok tanrı oldugunu bilmiyordum),eger buna karsı cıkan varsa daha yararlı bir sey yazıp yazamayacagını merak ediyorum...
faten
nıckıne yazılan olumsuz entryler ,zamanında nıckıme yazılan olumsuz entrylerı hatırlatıyor bana ..

yaptıgı ısın son derece faydalı oldugunu ve devam etmesı gerektıgını dusunuyorum..

bir kişinin bu kısıye laf soyleyebılmesı ıcın daha yararlı oldugunu dusundugu entryleri girmesi ve ondan sonra laf soylemesi gerekır dıye dusunuyorum ..

hem entry yazmayıp hem entry yazana yazma demek abesle iştigal etmektir .. buradan kendısıne bır kez daha hosgeldın dıyor ,daha gelmemıs dogum gununu pesın pesın kutluyorum ...
ailuros
22:00 suları değil 17:30 sularında mitolojik çin tanrıları tarafından çin tanrılarını tanıtma tanıtma,sevdirme amacıyla görevlendirildiğine inandırılmış yada inanmış 22:55 itibariyle görevini başarıyla ifa etmiş yazardır.
melankomik
görevini bitirmesiyle cinler tarafından çarpılması bir olmuş yazardır. bundan sonra
ki entrylerini merakla beklemekteyiz...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol