triton

faten
triton - poseidon ile amphitrite’nin oglu. deniz tanrisi. triton deniz kabugunu otturerek tufani yatistirir ve sulari geldikleri yere dondururmus. belden yukarisi insan, belden asagisi balik seklinde, ayaklari at ayagina benzermis.
scaremonger
muzikte bir aralik. eksik besli olarak da bilinir. adinin triton olmasinin nedeni araligin adini aldigi besli aralikta bulunan 3 tam sestir. ortacag’dan bu yana seytan aralıgı olarak tanimlanmistir.
cav bella
birde triton x 100 vardır, ki bu bir deterjan olup, biyokimyasal çalışmalarda kullanılır.kesinlikle ele temas etmemeli ve solunmamalıdır.
ilseyim
metis yayınlarından çıkmış bir bilimkurgu kitabının adı. samuel delany’ymiş yazarı. "mülksüzler"e cevap oalrak yazılmış bir kitap. mülksüzler’de sadece arz ve ay varken burada bir sürü gezegene yayılmıştır insanlar. "ikircikli bir heteretopya"ymış. cümlelerin sürekli parantezlerle bölünmesi okuma hızını düşürse de keyifli bir kitap.
max
şeytan aralığı olarak bilinen müzikteki bir ses aralığı. eksik beşli olarak da bilinir.pek tercih edilmeyen bu aralığı black sabbath kullanmış ve heavy metal tarzını yaratmıştır...

gitarda şu şekil birşeydir...

e 4 7 8
b 6 8
g 5 7 8
d 5 6 9
a 5 6 8
e 4 7 8




neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol