terracotta

xerxes
biz arkeologlarin pek karsilastiklari bir sozcuktur "terracotta". anlami pismis kil demektir. bazi su borulari, lahitler, canak comleklerin buyuk bir cogunlugu bu maddeden yapilir. turuncu bir rengi vardir.
kaliban
Evimde de iki adet heykelciği bulunan, çin'in kurucu imparatoruqin tarafından, öldükten sonra kendisini korumaları amacı ile yaptırdığı toprakta ordu. Önemli bir bilgi olarak şunu da söylemem gerekiyor; bulunan binlerce heykelden hiçbirinin yüzleri ve mimikleri birbirinin aynısı değildir.


Terra Cotta ilk defa 1920'li yıllarda bir köylünün şans eseri tarlasını kazarken bulduğu büyük bir taş asker sayesinde varlığı keşfedildi. Eğer bu köylü korkup askerleri tekrar gömmeseydi belki de dünya bu cansız askerlerden daha önce haberdar olabilirdi.

Terra Cotta, diğer bir ismiyle Taş Askerler 1974 yılında yine bölge hakından birileri kuyu açmak için kazı yaparken tesadüfen tekrar farkedildi.

Kazdıkça da gördüler ki yerin altında sadece askerler değil, gerçeğine uygun boyutta yapılmış atlar, at arabaları, diğer savaş arabaları, silahlar ve hizmetkarlar da var.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol