varlık vergisi

31subat
ikinci dunya savasinin turk ekonomisine verdigi zararlari telafi etmek icin o donem gayri muslimlerden alinmis cumhuriyet tarihimizin yuz karasi vergi.
salavin
yılmaz karakoyunluya "salkım hanımın taneleri" romanını yazdırdığı için hayırla anılması gereken ve diğer vergi türleri neden yazarlara ilham kaynağı olmuyor diye sordurtan vergi türü.
salavin
vergi "bir kazı en az bağırtarak yolma sanatı" olmasına rağmen, bu vergi türünden "kazlar" sadece bağırtılmamış, ölmekten beter hallere sokulmuştur.
chillekli pasta
gerçek ve tüzel kişilerin belli bir zamanda sahip bulundukları her türlü menkul ve gayrımenkul ile paradan oluşan ekonomik değerleri üzerinden alınan dolaysız vergi. türkiye’de 1942 yılında uygulamaya konmuş, ödemeyenler zorunlu bedensel çalışmaya tabi tutulmuştur. mükellef, matrah ve oranların keyfi bir biçimde belirlenmesi nedeniyle olumsuz sonuçlar yaratan vergi ikinci dünya savaşı sonrasında uygulamadan kaldırılmıştır.
elma sekeriiii
1942 yılında icraata geçirilmi$ olan bir tür vergi sistemi. direk azınlıklara kar$ı bir $ey olarak yapılmı$tır. vergisini ödeyemeyenleri chp ba$kanlıgındaki t.c yönetimi sürgüne yollamı$tır.

hitler de türklerden feyz almı$ diyorlar, tövbe yarabbim!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol