puanlama sistemi kaldırilsin

xerxes
basliktan da anlasilacagi uzere bilgi sozluk’te benim sahsi fikrime gore kaldirilmasi gereken bir sistem. bu sayede sozlukte yazi yazan ve puanina hep goz atan yazarlarin icleri daha rahat olacak ve daha rahat bir ortamda entry gireceklerdir.

ayrica:

(bkz: puan almak icin entry yazmak)
maliyeci
bu konudan muzdarip biri olmama ragmen kesinlikle destek vermedigim kampanya.1 gunde 20 ile 30 puan arasinda bir puan kaybina ugratacak sapiklikta bir berbat mafyasi uyesi benle ugrasmasina ragmen istemiyorum kaldirilmasini.takmiyorum cunku - oylarini artik.ne var ki muhtesem oyu aldigimi gordugumde bir parca olsun mutluluk duyuyorum.ve boylesine $erefsiz insanlarin bu ortamda barinamayacaklarini cok iyi biliyorum.
ithilquessir
bilinen bir seydir ki bir seyin kotu yapiliyor, kullaniliyor olmasi o seyin kotu oldugu anlamina gelmez. oylama sistemi iyi yazmayi kotu yazmaktan ayiran, insanlara daha fazlasi icin ugrasmaya somut bir sebep gosteren sistemdir.

bu sistemin zaman zaman kisisel amaclar dogrultusunda kullanilmistir, cozum asla "demek biz bunu beceremiyormusuz" demekte degildir, sorun cikaran insanlarin tespit edilmesi mumkundur, onun da ustunde bilgi sozluk ailesi oylama sistemini adam gibi kullanacak, guzel entry’leri diger yazarlarinda okuma imkanina sunacak zekaya ve vicdana sahiptir.


carpediem
oy vermeyi bilmeyen, bunu kisisel problemlerine alet eden kisiler yuzunden yapilmasi dusunulmus sey. fakat oylama sistemi yazarlarin daha dikkatli entryler girmesine, takdir edilince mutlu olmasina, berbat oyu alinca evet ben burda su hatayi yapmisim demesine sebep olan bir sistemdir. su gozardi edilemez ki; oylama sistemi uygulanmaya basladiktan sonra sozluk daha hizli gelismis ve bu gunlere gelmistir. ne olursa olsun bu sistem sozluk icin oldukca yararlidir. seri verilen berbat oylarina gelince, hic bir anlam ifade etmeyen oylar oldugu asikardir. sadece anlik sinir bozukluguna yol acar. dikkate alinmamalidir.
xerxes
aklima gelmisken sunu da eklemekte fayda var. puanlama sisteminin bilgi sozluge olumlu veya olumsuz bir katki sagladigina kesinlikle inanmiyorum. bana gore "her yazar kendi yazdigi entry’den sorumludur". baskalarinin yazdigi entryleri begenip oy verebilirsiniz ama bu olumlu oylarin o yazarin ilerde daha iyi entryler yazmasina yonelik bir katkisi bana gore cok azdir. cunku bir yazar her zaman mukemmel entryler yazmak zorunda degildir, muhakkak sacma veya kotu entryler de yazma hakki vardir. ve bu bence diger yazarlari dogrudan ilgilendiren bir olay olmaktan cikmalidir. sozlugun amaci her seyden once bilgi uretmektir, bilgi yazmaktir, bilgi ogrenmektir ve bilgi paylasmaktir. sadece bu dogrultuda hareket edilirse ve isin eglence yonu de goz onune alinirsa bu sozlugun daha da gelisecegi asikardir. o yuzden puanlama sistemi kaldirilmali ve sozluk bir bilgi platformu haline gelmelidir. bence oyle...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol