alternatif reklamlar

31subat
klasik reklam jargonundan gina gelmis bunyenin isyan edip kendi reklamlarini yazmasi neticesinde meydana cikmis reklamlardir.
31subat
solopak

ekranin tam ortasinda kocaman bir kic goruluyor. yumusak bir bayan sesi:
“kicinizin yarisini solopak’la, yarisini siradan bir tuvalet kagidiyla silin.”
(ekranin sagindan ve solundan cikan iki el, kadinin dediklerini uyguluyor.)
ekran donuyor ve kisa bir sure bekleyince “bir hafta sonra” yazisini goruyoruz. kicin bir tarafi kizarmis, diger taraf normal. kadin yine konusuyor:
“solopak’la silinen taraf ilk gunku gibi dururken, siradan tuvalet kagidinin kicinizi nasil tahris ettigini goruyorsunuz.”
ekran donar, yazilar ucusur:

solopak
kicinin degerini bilenlere.
31subat
araf kargo

colun ortasinda bir adam, diz cokmus, elindeki bicagi biledigi goruluyor. dizlerinin dibinde bir cocuk yatiyor.
bileme isini bitirip bicagi cocugun boynuna dogru yaklastiriyor. bicak tam cocugun girtlagina degdiginde kamera gokyuzune donuyor. kucaginda kocaman bir paket tasiyan bir melek hizla yaklasiyor. yavasca yere inip paketi, cocugu kesmek uzere olan adama teslim ediyor. bir kagit cikarip adama imzalattiktan sonra tekrar ucup gidiyor. adam paketi aciyor, icinden bir koc cikiyor. kamera yeniden gokyuzune donup ucmakta olan melegin sirtini cekiyor. sirtinda bir yazi: araf kargo
ekran donar, yazilar ucusur:

araf kargo
her zaman tam zamaninda
31subat
yokya gsm 3169

kamera bembeyaz ve bombos bir duvari cekiyor. bu sirada cep telefonu titresimi sesi duyuyoruz. kamera yavas yavas duvardan asagi kayiyor ve duvarin dibindeki masayi cekiyor. masanin uzerinde titreyen bir vibrator oldugunu goruyoruz. cirilciplak bir kadin seksi hareketlerle vibratoru eline aliyor ve… ekran o haliyle donuyor. bir ses:
“devamini cok mu merak ettiniz. buyrun izleyin.”
ekran yine hareket ediyor, kadin elindeki vibratoru kulagina goturuyor ve “alo” diyor. ekran yine donuyor. ayni ses:
“siz ne sanmistiniz?”
yazilar ucusuyor:

yokya mobile
fucking people
(suh bir kadin kahkahasi)
lutfen agziniz doluyken konusmayin
31subat
penissonic

ekranda, bir erkegin boylu boyunca yataga uzanmis yattigini goruyoruz. sonra iceriye bir kadin giriyor, hizli bir sekilde sevisiyorlar. kadin cikinca erkek, yatagin bir kosesine bir centik atiyor. bir kadin daha giriyor. onunla da sevismelerinin ardindan erkek yatagin ayni kosesine yeni bir centik daha atiyor. bir kadin, bir kadin, bir kadin daha derken yatagin o kosesi centiklerle doluyor. adam bir sonraki centigi nereye atacagini kara kara dusunurken ekran donuyor ve yazilar ucusuyor:

penissonic
centik atma derdine son
artik penissonic var
penissonic
otomatik penis sayaci
31subat
sonradan birilerinin cikip "ben bunu baska yerde okumustum" dememesi icin alternatif reklamlarla ilgili bir not da yazmak zorundayim sanirim. bu yazilar daha once bir kac sitede yayinlanmistir ancak kesinlikle sahsima aittir. bu notu dusmek zorunda kalmak kotu bir sey ancak daha once benzeri bir durumla karsilastigim icin mecbur kaldim.
31subat
hepsi cola

kamera gokyuzunden cekim yapiyor. ekranda rodin’in dusunen adam heykeli var. sonra kamera heykelden uzaklasip caddelere dogru yoneliyor. butun insanlarin heykelle ayni pozda durdugu goruluyor. hic bir hareket yok. her yere derin bir kasvet hakim. kamera butun sokaklari dolasiyor ve en sonunda sisli bir sokagin basinda duruyor. insanlar kaldirimlar uzerinde dusunen adam pozlariyla durmaya devam ediyorlar. birden sokagin en ucundan elinde hepsi cola kutusu bulunan bir genc ortaya cikiyor. hepsi cola’dan bir yudum aliyor ve capcanli bir sekilde cilginca dansetmeye basliyor. onu gorenler hemen yanina kosusturup canlanan gencin arkasinda beliren dolaptan kendilerine birer hepsi cola kutusu aliyorlar ve hemen icmeye basliyorlar. icen, aniden canlaniyor, sokagin kasveti ve sisi yavas yavas dagiliyor, ortalik cilginca dansedenlerle doluyor. kamera dunyadan uzaklasiyor, uzaydan cekim yapiyor ve hepsi cola dolabindan butun dunyaya canlilik yayildigini gosteriyor. genc bir ses:

hepsi
yitik neslin secimi
ustelik simdi prozac katkili

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol