kim 500 bin ister

0 /
isimsiz kahraman
kim 500 bin ister?
cevap veriyorum: ben
emin misiniz: evet
son karariniz mi: kesinlikle!

efsanevi bilgi yarismasi kim 500 milyar ister, ytl’ye gecisle beraber kim 500bin ister olarak geri dondu. sunuculugunu yarismayla ozdeslestirdigimiz kenan isik yapiyor. dunyanin 90 ulkesindeki milyonlarca seyirciyle beraber biz de bu heyecanli yarismayi izlemeye tekrar basliyoruz cunku hicbir yarisma bu kadar guzel olmadi ve olmayacak.

kim 500 bin ister daha buyuk bir dekorla yine ekranlarin en sik programi. haftanin 5 gunu show tv’de yayinlanacak program pazartesi gunleri prime time ve diger gunlerde haber oncesinde yayinlanacak.
firambogaz
bu yarismanin asil memleketi amerika. abc televizyonunda "who wants to be a millionare" adiyla yayinlaniyor, yani "kim milyoner olmak ister". 1999’un sonunda basladi. bugune kadar 9 yarismaci milyona ulasti. bunlardan biri icin anlatilan bir efsane var:

"kim milyoner olmak ister"de yarismacinin, "dogru yanit acaba bu mu yoksa su mu?" acisini cekmesi, ikilemden kivrim kivrim kivranmasi, bunu da yuzuyle ve hareketleriyle yansitmasi sart mi sart. ancak amerika’daki yarismaya katilan bir genc butun sorulara tikir tikir yanit veriyor, sunucunun kararsizliga dusurme cabalarina gram pabuc birakmiyormus.

studyodaki seyirciler, ekran basindakiler, program ekibi, sorulari hazirlayanlar, sunucu... heeeerkes cocuga acayip sinir olmus. sorulari normalinden cok cok daha fazla zorlastirmislar ama hicbir sey degismemis. yarismaci en ucubik olanlari dahi inanilmaz bir sogukkanlilikla yanitliyor, sonra da gulumseyerek etrafi suzuyormus.

hic joker kullanmadan son soruya kadar gelmis. heyecan everest’in en tepesine ulasmis, nefesler yasemin dalkilic’in rekorunu gulunc hale getirecek kadar uzun tutulur olmus.

program ekibi o sirada arka tarafta tarih kitaplari, ansiklopediler, sozlukler arasinda bogusuyormus. sonunda final icin oyle bir soru bulmuslar ki, baslarindaki sorumlu, "bu herif cevabi bilsin, ben de pilimi pirtimi toplayip yarindan itibaren yeni zelanda’da bir ormanda yasamaya baslayacagim" deyip ciddiyetini vurgulamak icin de buyuk bir yemin etmis.

gercekten de soru ekranda belirdiginde yarismacinin ilk kez yuzu degismis. cok ama cok ama cok cok zormus. biraz dusundukten sonra, "telefon etme jokerini kullanacagim" demis. sunucu sevincini gizleme geregi duymadan, "kimi arayacaksiniz?" diye sorunca, "babami" cevabini vermis.

telefon baglanmis. sunucu neseli bir ses tonuyla durumu kisaca aciklamis. ekran basindakiler, icindekiler, disindakiler tek bir kelime kacirmamak icin kulaklarini dort acmis. soruyu hazirlayan ekipse ayni anda sampanya patlama sesleri esliginde timsah yuruyusu yapiyormus.

yarismaci, "baba merhaba. su anda 1 milyon dolar kazandim. haberi de ilk benden duymani istedim" demis. ardindan da programin basindan beri kullandigi sakin ses tonuyla dogru yaniti vermis.

sukela
sunucusu kenan işık’ın "quo vadis"i "uovadis" şeklinde telaffuz etmesinden doğru cevabın o olmadığına neredeyse emin olmamı sağlayan yarışma programı.
sukela
yarışma süresinin yarısını sunucusunun harcadığı ve sıralamayı geçemeyen yarışmacıların ancak 1 sene sonra tekrar katılma hakkı olan yarışma.
firambogaz
dün gece mesleği terzilik olan ve liseyi dışardan bitiren yarışmacının 500.000 ytl’lik soruyu açtırmasına ramak kaldığı yarışma.maalesef telefon jokeri yarışmacının aklını karıştırdı.bence adamda gerçekten 500.000 ytl ödülü alacak kapasite vardı.eğer alsaydı hukuk okuyup üstüne 2 yıl master yaptıktan sonra nilüferin bir su çiçeği olduğunu bilemeyen vb. insanlara kapak olurdu herhalde.
nihilist
-kim 500 bin ister?
+ben istemem iste.
-iyi de formatımız bu, yarısmanın amacı bu.
+ben senin kadar paragoz degilim, ben sadece kendimi denemek icin geldim...
maliyeci
haluk bilginer’in sunacağını öğrenince üzüldüm. sanki o daha büyük projelerin adamıymış gibi geliyor insana. en baba filmlerin başrol oyuncusu olsun o, yarışma sunmasın be abi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol