yol arkadaşları

isimsiz kahraman
cem karacanin son yillarini paylasmis muzisyenlerdir..

buyuk ustad cem karaca uzun yillardan sonra butun beklentilerini, butun arayislarini bu grupta bulmustur. yillarini muzige adamis bu muzisyenler yillar boyunca turkiyedeki bircok unlu sanatci ile ayri ayri veya beraber olarak calismislardir. son yillarda cem karaca ile birleserek bir butun olmuslardir.. ismini cem karacanin verdigi bu grupla birlikte "cem karaca ve yol arkadaslari" ortaya cikmistir.. bu grup cahit berkayin da dedigi gibi cem karacanin muzikte aradigini buldugu, ve o yasinda bile ona heyecan veren bir gruptur.

bu grup inanilmaz performanslari ve cem karaca ile olusturduklari inanilmaz uyum ve butunluk ile taninir.. ve beraber calistiklari sayisiz konserde sevenlerine inanilmaz saatler yasatmislardir.. grup gitarlarda: taner ayan, bas gitarda : zafer sanli, hammond ve keyboardlarda: nevzat yilmaz ve davulda : aydin seref ten olusmaktadir.. su siralar calistiklari diger sanatcilar disinda taksim yagabar da her sali cem karaca yi anma gecelerinde sahne aliyorlar..
darklord
1997 li yillarda ankara inkilap sokakta hasret isimli bir barda muzisyenlige ba$layip bir kac yil sonra 2 ye bolunerek album yapan bir turku grubu.
urban f

yol arkadaşlari hakan ünal önderliğinde ve tufan arseven ile beraber ankara da kuruldu. bu 2 müzisyen daha sonralari farkli müzisyenlerle biraraya gelerek bar ve konser çalişmalarina devam ettiler.
15 temmuz 2001 yilinda hakan ünal yönetmenliğinde ve mete artun aranjörlüğünde ‘ yol arkadaşlari ’ adi ile birinci albümlerini çikarttilar. bu albümde geleneksel türküler ile beraber türkü formundaki bestelere yer verdiler. bu dönemde yol arkadaşlarina bas gitarda melih abay katildi.

ikinci albümleri haziran 2003 tarihinde " rüzgar ve çinar " adi ile piyasaya çikti. albümün yönetmenliğini grubun kaptani hakan ünal yapti. bu albümde yine geleneksel türküler ve türkü formundaki bestelere rastlanirken ilk albümden farkli olarak türkülerin özünü bozmadan otantik okumalara sadik kalirken alt yapilarda ise modern bir saund ve enstruman emprovizeleri ile karşilaşmaktayiz. grubun gerek sahne gerekse albüm çalişmalarinda ençok dikkat ettiği konu otantik okumalara sadik kalmak ve enstrümanlarla farkli denemeler yakalamaktir.
albümleri: - yol arkadaşları
olmaz mı , (2) maydanoz ,(3) sevda özlem , (4) bulunur mu , (5) ceviz oynamaya geldim odana , (6) halay (potburi) , (7) anne ,(8) hey gidi sevda , (9) arpa buday daneler , (10) ah yarim ,(11) ah dağlar serin dağlar ,(12) alagözlüm .
-rüzgar ve çınar

(1) sebebim sensin ,(2) al yanak allanıyor, (3) ağla , (4) taşa verdim , (5) kara yer , (6) rüzgar , (7) maydanoz , (8) intizar, (9) derin uyku , (10) ayrılık vakti , (11) halay (pınar gözüm) (12) hozat , (13) halay (potbori) .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol