okuma alışkanlığı

independence
belki de turkiye’de en cok olmasi gereken ve ne yazik ki hemen hemen hic olmayan tek $ey.oysa ki ali$ilagelmi$ suregelen standart hayatlarimizin en buyuk eglencesi olabilirdi okumak.oysa ki trafik kazalarinin, sokak cetelerinin, kapkac terorunun ve hatta hatta pkk’nin olu$masina en buyuk engel olabilirdi okumak.okumaktan kastim akademik kariyer degildir kesinlikle.okumaktan kastim sadece ve sadece kitap okumaktir.her ne olursa olsun kitap okumak.yazik ki hayatimizdaki en buyuk eksiklik bu i$te.

okumak.

eroooo
hurriyet gazetesinde 11.12.2005 tarihli - turkiye okumuyor - baslikli haberinde. aynen turkiyede aktif 400 kutupane var ama 400 bin tane kahvehane. oldugunu belirtiyor.
kumralada
ulkemizde bu aliskanlik okumama aliskanligi olarak adlandirilabilir.zira bir cok istatistikte oldugu gibi, kisi basina dusen kitap sayisi siralamasinda da son siralarda arz-i endam eylemekteyiz ulke olarak.yalniz garip olan su ki okuma aliskanligina sahip olmamak utanilmasi gereken bir durumken yurdum insani bunu bir ovunc vesilesi haline getirebiliyor ve daha da vahimi 300-500 kelimelik dagarcigiyla tum derdini anlatmayi da bir marifet sanabiliyor.sanirim bu konuda soylenecek tek bir cumle var o da:
(bkz: allah akil fikir versin)
derde
insanı daha insan yapacağı kanısında olduğum fakat son zamanlarda gördüğüm kadarı ile kitap kirliliği bulunan türk toplumunda alınabilecek eksik hatalı ve maksatlı bilgiler yüzünden olsa mı iyi olmasa mı dedirten durum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol