dr strangelove

bastardo
tarih:1964
yonetmen:stanley kubrick
senarist:peter george(roman), stanley kubrick (senaryo)

tum zamanlarin en iyi satirik filmi.
scaremonger
kubrick’in politikacıların herhangi bişey yapamayacak kadar salak olduklarını anlattıgı film. "peace is our profession" yazılı büyük panoşarın altında yapılan silahlı çatışma, "men you can fight in here, this is the war room" cümleleri.. gayet igneleyici ve alışıldıgı üzre fevkalade.
vona
peter sellers in 4 mü 5 mi artik kac roldü unuttum simdi oynayarak yardirdigi kubrick filmidir. ayrıca çok fazla komiktir. abd başkanıyla sscb başkanının telefon muhabbetleri gülmekten ağlatır.
filmi izleyenler için bilgi: dr. strangelove, üs komutanı general ve yaver mi daver mi neyse o adamların alayini peter sellers canlandirmaktadir. işin enteresanı biri söyleyene kadar kimse bunu fark edemez.

john maynard keynes
peter sellers’in tarihin en buyuk oyuncusuyum diye bagirdigi film.bir savas filmi bu kadar guzel olabilir,bir film bu kadar sarkastik olabilir.

mein fuhrer i can walk bu kadar guldurebilir.
amerikan ve sovyet liderlerin "daha uzgun olmak" konusunda bile yaris icerisinde olduklari soguk savas donemini en iyi anlatan sicak film.

son olarak bonus;

-----------------------------spoiler----------------------------:i’m sorry too, dimitri. i’m very sorry. alright! you’re sorrier than i am! but i am sorry as well. i am as sorry as you are, dimitri. don’t say that you are more sorry than i am, because i am capable of being just as sorry as you are. so we’re both sorry, alright? alright. ...-----------------------------spoiler----------------------------

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol