profesyonel sözlük yazarı olmak

angelus
her turlu ortamda ve sartta sozlugun gerektirdiklerini olmasi gerektigi gibi yapan yazarlardir.
hosuna gitmeyen bir entry gordugu zaman "bitmis bu sozluk arkadas" soylemleri ile sozlukten sogumaz zira bilir ki sozluk baskadir yazar baskadir, ikisini birbirinden ayirmasini bilir.

ayar aldigi bir entry sonrasi ayari veren bireye karsi "ulan simdi $una bi giydireyim" diyerek tum vucudunun hirsla dolmasina izin vermez. aklinda bulunan diger bilgileri sozluge nakletmeye devam eder.

sozluk bunyesinde bulunan diger yazarlarla olan muhabbetlerini "sululuk" derecesine getirmez, fazla beklentiler icerisine girmez, samimiyetini surdurur ama "ah be guzelim amma kasmi$in kendi" reddesine getirmez.

dusuncelerini basarili ile anlatma, sozluge i$leme ustasidir. hic kimse onun yazdigi bir entry sonrasi "ne demis a.k. bu" seklinde dusuncelere dalmaz.

gundelik hayatini sozluge tasimamaya itina gosterir. sevgilisinden felan ayrildigi zaman cok yalnizim be sozluk tadinda entryler girmez, aglamaz, sizlamaz.

begendigi bir entry gordugu zaman yapabilecegi en extreme olay muhtesem oyu vermek olur. entrynin sahibi olan bireye isik hizi ile mesaj atip "xxxxx no.lu entryniz supermis. ben de oyle dusunmekteyim ayrica telefon numaram su, msn hesabim bu" seklinde gereksiz diyaloglara girmez.

isimsiz kahraman
sozlugu belirlenen ve genel kabul gormus sozluk ilkeleri isiginda sozlugu kullanan aksini yapana kizan bagiran hatta yuhalayan , anket forum nedir bilmeden dogru bildigi yolda tanimlayicilik ve eglendirme amaclari ile entry giren,anket karsiti hareketlerde en onlerde saf tutan,forum,icq chat agizi kullanmadan turkcemizi katletmeden kasti yazim ve anlatim bozukluklarina bulasmayan insan ya da yazar tipidir. sozlugumuzdeki en bariz ornekleri independence , serco , elenktrinkalamadimsenden , ups , made in heaven adli arkadaslardir.allah tamamina erdirsin diyor entrymi noktaliyorum.
maliyeci
kafamda bir anda "profesyonel futbolcu" tabiriyle ozde$le$ti ba$lik.oyleyse diger sozluklerden transfer teklifi geldiginde "ben profesyonelim,her yerde yazarim" diyen bir yazar tipi belirdi kafamda.allahtan henuz sozluk olgusunun o derece boku cikmadi.olabilir gelecekte.
independence
oncelikle $unun hemen altini cizelim ki "hani benim sozlukten kazanmam gereken paralar" $eklindeki mesajlarla houstonumuz dolup ta$masin.burada bahsedilen sadece "sozluk icin en evliya yazar nasil olmalidir" sorusunun cevabidir.

ba$liga uyum saglayarak profosyonel sozluk yazarini tanimlayalim.

kendisine taninmi$ olan oy hakkini mutemadiyen "objektif bir $ekilde" kullanan ki$idir profosyonel sozluk yazari.sirf kil oldugu ki$iyi yerin dibine batirmak icin oy kullananlara ise biz kendi aramizda "ibibik" ya da "durruk" diyoruz anlamlarini bilmesek bile.

entrylerin sonuna bikmaksizin noktalama i$areti koyan ki$idir profosyonel sozluk yazari.koymayanlari ise fazla uzmemeye cali$iyoruz sozluk icerisinde gecirecekleri son gunler oldugu icin.
(bkz: bilgi sozluk airlines)

akilli ol butonunu sistematik araliklarla inceleyerek burada yazilanlara uygun davranan insanlardir profosyonel sozluk yazari.bu butonun varligindan bihaber durumda olan ki$ilere ise ivedilikle kiririm bu sozlugu butonunu oneriyoruz yine kendi aramizda.

daha pek cok vasfa sahip ki$ilerdir profosyonel sozluk yazarlari, burada yazmakla bitmez ve en onemlisi bu ki$iler sayesinde ayaktadir bilgi sozluk..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol