taraftar

bloody mary
olaydan yabancılaşıp düşündüğümde neden bu kadar fanatik oldum ki ne gereği var hiç bişi kazanmıyorum karşılığında diyorum kendime.o lahza bir galatasaray marşı açıp kendime geliyorum ve anlıyorum ki başka bir takımı tutsaymışım zaten boyle bir taraftar olmayacakmışım!üstelik karşılıksız da değil sadece maddi bir karşılığı yok ama manevi yonden yeterince karşılığımı alıyorum..
alchoburn
birşeyi savunan,ona taraf olan kişi

özellikle canım vatanımda futbol taraftarlığı olarak bilinir fanatiklikle karıştırılır ki bu durum taraftarların mevzubahis spordan soğumasına dahi yol açar
mitili
takimini her durumda destekleyen ki$i olmalidir. tuttugun takimi seviyorsan, ba$arili oldugu zamn da desteklersin, ba$arisiz oldugu zaman da. ba$arisizliginda agzina siciyorsun takimin, ba$arili olunca havalara cikartiyorsun. var mi boyle $ey? iki yuzlulugun daniskasidir bu.

ayrica diger takimlara da laf atmak cok sacma. $oyle boyle oldunuz, girdi mi bi tarafiniza cart,curt... sonra da; yok biz boyle yendik, $unu yaptik, bunu yaptik diye ovunmeyle olunmuyor taraftar. yahu karde$im birincisi sahada sen oynamiyorsun, ikincisi kime hava atiyorsun? yine sahada oynamayan adama. biraz mantikli du$unurse bu entryi okuyan birey, olayi abarttiginin farkina varir.

oyle "yok a$igim takimima" bilmemne triplerine girmeye de gerek yok. hepiniz okumu$, bilgili, kulturlu insanlarsiniz.
myysteriouss
holiganlaşıp boku çıkarılmadıkça olunması en güzel bir şeylerdendir . maç izlenmesi yeri gelip hop oturup hop kalkılması zevklidir, e bunlar varsa atışmalar olacaktır, dediğim gibi sapıtmadıkça sorun yoktur, az laf atmışsın ne olmuş, yeri gelir ayrı iki takımı tutan yakın arkadaş laf yarıştırır sonra gülerler geçer gider yalan mı yahu. nasıl karşı düşünceler oturulup konuşulursa karşı takımları tutanların da tartışması mümkündür böyle, boşveriniz. tadında iyidir iyi.
orqn
türkiye için konuşacak olursak; kendilerine kötü çocuk imajı çizmeye çalışan insan grubudur diyebiliriz.

bütün taraftar gruplarında en kötü biziz, en çok biz içeriz, hayır biz daha çok içeriz yarışı var.

hepsi ben kodummu oturturum modunda.

halbuki taraftarlık dediğin olay, tuttuğun takımı desteklemektir.

hepsi bu.

yani sen çok düzgün işi, hayatı olan, ağzından tek kelime küfür çıkmayan bir insan olunca da yine takımını destekleyebilirsin aslında.

gider maç boyunca avazın çıktığı kadar bağırır, maçın bitince de evine dönersin.

hepsi bu demiş miydim?
orqn
kesinlikle ama kesinlikle en iyileri amerika’ da bulunur.

bu konuda ingilizler çok abartılır ama bence büyük bir eksiklikleri var; yaratıcılık. ingilizler takımlarını desteklerken olaya mizah katamıyorlar. tribünlerde üzerinde düşünülerek hazırlanmış pankartlar göremiyoruz mesela.

amerika’ lılar hem kararlara reaksiyon göstererek varlıklarını hissettiriyorlar hem de ’ bireysel ’ tribün şovlarıyla izleyenleri eğlendiriyorlar. ayrıca rakip takımdaki bir oyuncuyu demoralize etmek konusunda da kimse ellerine su dökemez. küfür etmeden bir adamın alehine nasıl tezahurat yapılır herkese gösteriyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol