fakir ama gururlu genç

bonibon
eski turk filmlerinin vazgecilmez karakteri.hep yanlis anlasilir ve filmin son uc dakikasina kadar yuzu hic gulmez,horlanir,geceleri aglar gunduzlari kimseyi belli etmez,sevdiginden yanlis anlamalar yuzunden uzak kalir,gururundan dolayi babasini sevgilisi olarak gosterir yanina gelen askina... pek masum pek acikli bi karakterdir
murat kaner
hadi oglum gevseme,trip yapma goturcen kizi,bosver,o seni begeniyor..derken gurur dolu repligini tikye carpip hizli adimlarla ve silmis bir edayla uzaklasan genc.genellikle tiky kizimiz kabuk degistirir sonrasi..yani filmlerde böyle olurdu.
angelus
fakir ama gururlu genc modeli insanlar ayni zamanda zengin ve fabrikator adam sifatli bireylerin kizlarina asik olurlar. tabi bu sevgili karsiliklidir zira zengin ve fabrikator sifatli adamin kizida fakir ama gururlu gence asiktir. lakin zengin ve fabrikator sifatli adam bu beraberligi onaylamaz ve fakir ama gururlu genci yanina cagirtir. fakir ama gururlu genc zengin ve fabrikator sifatli adamin odasina girer. zengin ve fabrikator sifatli adam koltugunu pencereye dogru dondermis bir vaziyette, elinde bir tomar para ve agzindaki purosu ile su repligi soyler "soyle ! kizimin pesini birakmak icin ne kadar istiyorsun" evet fakir ama gururlu genc "gururlu" sifatini bu noktada kazanir. zira zengin ve fabrikator sifatli adam in onerdigi parayi elinin tersiyle iter ve "beni paranizla satin alamazsiniz" repligini deklare eder.

evet turk filmleriyle buyumus bir neslin evladi olarak aynen bunlar olur.
sen ne yazar eysin oyle
zamanında cekirdek cigeneyerek acık havada film seyretmeye giden orta ve alt gelirli kesimler için hazırlanmıs filmlerin bas kahramanıdır.filmde zeginler her zaman kötü ve acımasız fakirler ise her zaman gururlu iyilik sever ve dürüsttürler.burada filmlerde zenginlerin ve fakirlerin bu sekilde olmaları o zamanlarda kaset cıkaran arabesk sanatcıların sarkı sözlerinde gecen cümlelere uygun filmler yapma zorunlulugundan kaynaklanmaktadır.filmin en can alıcı sahnesinden sonra giren damar sarkı filmin o ana kadar olan kısmı gencin hissiyatı ve hissettigi duygu seli bu sarkılarla aska gelir ve filmi izleyen tüm ablalarımız göz yaslarına bogulur.sarkı sözlerindeki üzüntü, keder, aldatılmıslık duygusuna sebep olacak kişiler elbette o filmi izleyen insanlar gibi orta ve alt gelirli olmamalıdır.o dünyanın dısında birileri olmalıdır.gencin saf askına kast etmek isteyen insan o filmleri izleyip aglayan cekirdegini citleyen insanlar arasında olabilir mi?mümkün degil.ya zengin bir işadamının oglu yada fakir ama gururlu gencin yanasma olarak yasadıgı bir aga.neticede bu kasetleri alanlar bu kasedi cıkaranların filmlerine gidenler yine cekirdegini cıtlayan ablalarımız, tamirci cıraklarımız, soförlerimiz pazarcılarımızdır.
blinn
sadece filmlerede olan senaryoyu belki bir gün ben de yaşarım heyecanıyla gururundan ödün vermeyen ama hayatın gerçeklerinden de bihaber olan zavallı insan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol