ayağı kapıya çarpmak

angelus
"olsem daha iyidir" dedirten bir aciya sebebiyet veren hadisedir. ayagin serce parmak diye tabir edilen bolumunun bu darbaye maruz kalmasi ise acinin level ustune level atlamasini saglar. ozellikle alinan darbe sonrasi ayak parmaklarinda duyulan "cit" sesi kiside fiziki ve manevi acilara sebebiyet verir. ve tum bunlarin sonunda kisi 20 kusur senede kapinin yerine alisamaz ise bu sesi duymaya alisir kanaatine vardigimida belirtmek isterim.
maliyeci
hele bir de buz gibi bir havada di$ardan gelmi$seniz ve ayak parmaklariniz u$umu$se,dayanilmaz bir aci verir.insan parmaklarini sikarak vee "anneeeee" diye bagirarak acisini hafifletmeye ugrasir.
carpediem
akabinde daha kotu bir olaya sebebiyet verebilecek durum. daha kotu olay ise ayaktan geri seken kapinin, kapidan gecmek uzere ileri atilmis kisinin suratina carpmasidir. kisi kapinin carpmasini, ayagini, salakligini birakip "ulan yuzum morarmaz insallah! millete kapiya carptim desem inanmaz da!.." diye dusunup, uc bucuk atar. gider hemen surata buz koyar. o sirada bir yandan ayagini, bir yandan da ne kadar salak oldugunu dusunur.

(bkz: o hikayedeki mal benim)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol