diyafram nefesi

carpediem
havanin akcigerlere degil de diyaframa alinmasi. tiyatrocular ve sarkicilarin kullanmasi gerekir ki nefesini ayarlayabilsin. omuzlar inip kalkmiyorsa dogru aliniyordur bu nefes.
ayrica yatarken de diyafram nefesi aliriz.
hobaa
diksiyon kursunda hocanin "korkmus gibi yapip alin nefesi bakin olacak ya da "cicek koklar gibi yapin bakin olacak" dedigi,omzun kalkmamasi,karnin sismesi gereken,uykuda veya yatarken aldigimiz nefes.nefes almak icin bile kasmak ne zormus.
imphotep
lisede yaklaşık onyedimilyonyediyüzatmışbeşbinüçyüzellisekiz kere tekrarladığımız halde anlamamakta ve şu nefesi alamamakta olan arkadaşların müzik notlarının sıfıra eşitlenmesine sebep olan olay.
defektt
özellikle şarkıcıların kullanması gereken nefes alma çeşidi
diyaframdan alınan nefes bir çırpıa kısa sureli alınır ve çok uzun bi şekilde dayanabilirsiniz
bunu yapabilmek için çok çaba sarf etmek gerekir yaptıktan sonrada normal nefes alma şekliniz degişir çogu zaman diyaframdan nefes alırsınız
sinsigibi
"ciğerlere nefes almadan soluk alınmaz ki kardeşim!" diyerek düzeltmek istediğim yanlış düşüncelerin kaynağı tamlama.

zira kanınınızın oksijenlenmesi için hava her zaman akciğerlere girecektir, girebileceği başka bir yer de yoktur. diyaframın da havayı alabileceği bir boşluğu yoktur, dümdüz bir çizgili kastır. ha diyafram değil ama onun biraz üzerinde mediasten ya da plevral boşluğa hava girebilir ki, bu da ileri derecede solunum sıkıntısı yaratır, acil müdahale edilmezse ölümle sonuçlanabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol