büyük al seneye de giyersin

ilean
buyume cagi boyunca giydiginiz tum kiyafetlerin komsudan emanet alinmis gibi ustunuzden dokulmesine sebep olan anne soylemi.
totik
belirli bir yaştan sonra büyüyeceğinizi değil önümüzdeki sene kilo alacağınızı ifade eden cümledir.
benduruyorumsebagitti
içe kapalı ekonomik dönemin sıkıcı, bezdiren repliğidir. yeni nesil bilsin, öğrensin ama yaşamasın. tabiki seneye de giysin hatta dayanırsa bir yıl daha giysin ama baştan tokadı yiyerek değil.
laughter
ayakkabı için riskli bir uygulama zira seneye rahat etmek için bir sene boyunca lap lap yürümeyi göze almış olursunuz.

ha bir de şöyle bir şey vardır; içgüdüsel bir şekilde ve belki de anneden gelen bir alışkanlıkla illa büyük numaraya gider ayak ve o satın alınır. daha sonra, ayak büyümese de kalın çorapla giyilebilceği düşünülür. amma velakin havalar soğumadanki evreyi kimse hesaba katmaz. ayak ayakkabının içinde fırdır fırdır dönerken, hem kendine sorulur, acaba hata mı yaptım diye. ha kimse de sormaz aga bu nedir, bu insan evladı niye astranot gibi yürüyor diye, ee ayakkabı büyük...

not: evet ben bu entryi sadece hikayemi anlatmak için yazdım, başlıkla pek bi alakası yok. beni dinlediğiniz için teşekkürler...
mehmet volkan balbay
fakir edebiyatının baş yapıtlarındandır.

ne tutumluluğu gösterir, ne de makul bir harekettir. bir sene boyunca üzerine büyük gelecek ve dolayısıyla rahatsızlık verecek bir kıyafeti ya da ayakkabıyı bir çocuğa - insana kullandırtmak tek kelimeyle zulümdür. arkadaş ortamında alay konusu olması da çabasıdır.

peki olması gereken nedir?

ya, ekonomik gücün kadar çocuk yapacaksın! ya da ne yapıp edip o çocuğun ihtiyaçlarını -en azından gerekli olanları- olması gerektiği gibi karşılayacaksın.

hiç düşündünüz mü, neden bir ya da iki çocuk sahibi olanlar maddi yönden durumu iyi olanlardır? üç çocuk üzeri olanlar da, neden kıt kanaat geçinenlerdir? kader mi bu? yapma lütfen! allah akıl vermiş kullan diye... akıl diyorum akıl!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol