hamamda kız beğenmek

isimsiz kahraman
eskiden kadinlarin gelin adaylarinin vucutlarinin gorunmeyen kisimlarini incelemek amaciyla gerceklestirdigi; ben sunu bir de ciplak goreyim bakalim eksigi gedigi var mi fikrinden tureyen eylem.

olumlu sonuc: alalim.
olumsuz sonuc: almayalim.

kisisel yorum: pazarda portakallari da minciklayarak secen yurdum insaninin garipsemedigim hareketi. ama kizlar portakal mi o var iste.
faten
cocuk : baktın mı anne kıza ?
anne : baktım oglum ,goguslerı fazla buyuk ,almayalım..

ertesi gun ;

kız : ne dedi annen ?
erkek : tek kelımeyle bayılmıs sana ,haftaya istemeye gelıyoruz.
ankunft
damat anası müstakbel gelinle yatacakmış gibi onun gittiği, müstakbel damadın zevk, arzu, ihtiras, fantazi ve fetişistliğinin gözardı edildiği, aslında bizzat müstakbel damadın katılması gereken bize has bir eylem
van ness
annelerin ince detay görmek için başvurduğu aktivite. bu devirde ne kadar karşı çıkılsa da anneler oğullarına düşkündür işte.
denemeler
eskiden bakire olmayan kızlara bir maddeyle bir tür "kızlık dikme operasyonu" yapılırmış,hamama gidilme sebeblerinden biri de bu maddenin hamamın sıcağı,buharı sayesinde erimesiymiş.
elma sekeriiii
bir de gelin hamamı vardır ki, bu da alınacak olan gelin kızımızın bir eksigi var mıdır yok mudur onu görmek içindir, meraklı erkek tarafı yapar genelde bunu. ha bazen "siz beni ona göre mi alacaksınız bu nasıl bir terbiyesizlik" diye cıglık cıglıga bagrınıp sac ba$ yolan gelinler vardır tabi. o yuzden de askıya alınmı$tır bu adetimiz. begenmeyen aileler de ne yapar? begenmedik kızınızı böggg selülitleri igrenc yatamaz oglumla bu! mu der? yok hayır öyle bakar bi hamamda. sorasında da eger eksigi varsa evlendikten sonra da bu kusuru kadınlar arasında konu$ulur. öyle gelenege böyle tavır i$te.

elbette ki gecerli oldugu yerler vardır hala bu gelenegin, ha o da koyun evlatlarımız icindir.oyh cok $ükür.


(bkz: gelin hamamı)
delirtmeyinlanbeni
ömrün kalanında hayatı, mutluluğu, hüznü, sevgiyi, cinselliği paylaşmayı resmi veya dini olarak kabul etmek olan evlenme olayından önce bunların hiçbirini paylaşmayı denemenin hoş görülmediği güzelim ülkemde damadın bizzat kendisinin yapması gereken şeyi annesinin yapması. zaten damat adayıyla evlenmeyecek ki kızcağız, annesiyle evlenecek!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol