benim için küçük ama insanlık için büyük bir adim

angelus
tamamı ile polulist bir birey repliğidir. kişinin "bakın siz daha kaldırımda bile yürümeyi beceremezken ben ta ay a çıktım, sizleri uzayın derinliklerinde temsil ettim, ama bu benim zerre sikimde değil, önemli olan insan kavminin geleceği, önemli olan gelinen noktadır" demeye getirerek kendisi hakkında "vay anam vay ne alçak gönüllü, ne mütevazı bi ademoğlu bu böyle. tüm toplum olarak hemen verelim birer defa bu arkadaşa" denilmesini ummuştur. alttarafı mesleğinin asli görevlerinden birini yerine getirmesine karşın vatan millet sakarya edebiyatı ile prim yapmaya çalışılmıştır.

şimdi denilebilir ki "yahu angelus sen ne fesat adamsın. götün yiyorsa, varsa imkanın sen çık uzaya, sen de mars ta ilk adımı at" denilebilir. bu da haklı bir hezeyandır bakışaçısına göre, ama sormak isterim kutsal roma nın aziz yurttaşları, madem bu arkadaş için ay a adım atmak böylesi küçük bir hadiseyse, büyütülecek bir mevzu değilse, ne bileyim manava bir kilo portakal almaya gitmek gibi bir şey ise neden izin vermedi bu armstrong denen arkadaş diğer mürettebattan herhangi bir kişinin ilk adımı atmasına, neden sik varmış gibi hemen bıraktı kendini ay yüzeyine. nedir bu egoistlik, nedir bu kendinibilmezlik sorarım size. üstelik belirtmek de isterim ki bu eleman ay a ilk adım atan kişi olmamıştır. evet olmamıştır, ay da ilk zıplayan kişi olmuştur. görüntüler de dikkatli izlenirse yerçekiminin de etkisi ile kendisinin adım atmadığı, zıpladığı açık bir şekilde görülmektedir. evet.
igor
bu cumleyi hakkiyla soyleyebilen cok degil 100 tane adam ciksa daha yasanilabilir bir yerkurede yasiyor olabilir(dik)iz denilesi.
simplist
dünyayı bu duruma sokan liderlerden herhangi birinin uçurum kenarında söylemesini tercih ve temenni edeceğim cümle.
elbette uçurum istikametine dönük olmalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol