yağlı boya fırçalarının domuz kılından yapılması

darklord
domuzun ölüsünden, kılından bile korkan insanların belki uydurduğu belki de gerçek olan hadise. nedir efendim olay domuz işte bir şekilde ölmüş ya da öldürülmüş bir hayvanın kıllarından bahsediliyor yok tiskindim, yok günah, yok bilmem ne. yahu at kılı sevap, eşek kılı mübah, ayı kılı hede, göt kılı hödö müdür. böyle mi öğretildi size islam?. birileri tv lerde çıkıyor yaygara yapıyor, birileri bir yerlere çıkıyor yaygara yapıyor. en nihayetinde içinde hiç bir organik yapı barındırmayan ölü bir hayvan kılı. korkmayın ne dünyada ne ahirette götünüze girmez. kendi fırçanızı kendiniz yapın hangi hayvanın kılından yapacaksanız rahat rahat boyayınız efendim tuallerinizi hurafelerinizle, doya doya resmediniz karanlıklarınızı, coşunuz böyle emretti yaradan, böyle buyurdu elçileri !.
melankomik
ölü domuzun kılından yapılırsa, kullanılması caiz olmuyormuş. canlı domuzun kılından nasıl yapılacağını da içten içe merak etmiyor değilim hani...
ata the wise
hakkında yazılanları okuyunca, insanların neden bu hayvandan bu kadar korktuğunu anlamakta daha da zorlandım sözlük. çok komik len sözlük. cidden komik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol